NEA

Αυτή η Ferrari έχει κατακτήσει δύο φορές το Le Mans

Για την ακρίβεια είναι η μοναδική Ferrari που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο ανεβάζοντας την αξία της κατακόρυφα.

Μπορεί να μην είναι τόσο φημισμένη όσο η Ferrari 250 GTO αλλά η 275 P αναμένεται να πετύχει πολύ υψηλή τιμή στην δημοπρασία για κλασικά αυτοκίνητα που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. Ήταν το τελευταίο που σημείωσε την 8η νίκη της Ferrari με εργοστασιακή ομάδα την Ferrari και βρίσκεται στην τεράστια συλλογή του Pierre Bardinon.

Συγκεκριμένα, η Ferrari 275 P με αριθμό πλαισίου 0816 είχε νικήσει δύο φορές (το 1963 και το 1964) στο θρυλικό Le Mans. Μάλιστα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε αντικαταστήσει την 0814 που είχε ένα ατύχημα στο Nurburgring και μέχρι να ενημερώσει τα αρχεία της η Scuderia το νικητήριο αγωνιστικό φαινόταν η 0814. Από τη νίκη της η 0816 βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με τελευταία συμμετοχή πριν από μισό αιώνα στον 12ώρο του Sebring.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!