NEASMS

Επίσημα η ολοκαίνουργια BMW Z4

Στο Pebble Beach παρουσιάστηκε η Z4 M40i. Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Λανσάρισμα από την άνοιξη του 2019.

Σε συνέχεια μιας πρόωρης διαρροής η ΒΜW παρουσίασε στην Καλιφόρνια μερικά πρώτα στοιχεία για τη νέα Z4 με το εμφατικό μπροστινό μέρος. Οι νέοι προβολείς, η μάσκα νεφρών, το καπό που εκτείνεται πάνω από τους τροχούς, οι εισαγωγές στους θόλους των εμπρός τροχών και η χαρακτηριστική αεροτομή, ενσωματωμένη στο πορτμπαγκάζ, είναι τα βασικά στοιχεία της νέας Z4. Πάντως, από μπροστά η εμφάνιση ξενίζει κάπως.

Οι διαστάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά η νέα Ζ4 είναι σημαντικά φαρδύτερη σε πλάτος (+70 χλστ.) και με αυξημένη κατά 30% δυσκαμψία πλαισίου όταν θα υπάρχει έως 50 κιλά εξοικονόμηση βάρους. Η αναδιπλούμενη οροφή είναι μαλακή αποκαλύπτοντας το διθέσιο εσωτερικό με τη νέα άποψη του ταμπλό και φυσικά με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ η κλίση των 8 μοιρών που έχει η μεγάλη κεντρική οθόνη προς τον οδηγό ακολουθεί την παράδοση της μάρκας που τα τελευταία χρόνια είχε ξεχαστεί.

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά οδηγός και συνοδηγός κάθονται πιο μπροστά, πιο κοντά στον εμπρός άξονα δηλαδή, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την επιθυμητή κατανομή βάρους του 50:50. Υπενθυμίζεται πως η νέα Ζ4 θα κατασκευάζεται στην Αυστρία, στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Graz, μαζί με τη νέα Toyota Supra.

Στο Pebble Beach παρουσιάστηκε η Z4 M40i First Edition (κατανάλωση: 7,1-7,4 λτ./100 χλμ., εκπομπές CO2 162-168 γρ./χλμ.) με τον turbo τρίλιτρο εξακύλινδρο των 340 ίππων και μία σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, σύστημα φρένων M Sport και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα.

Για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται 4,6 δευτερόλεπτα και ουσιαστικά η M40i πετά το γάντι στην Porsche 718 Boxster. Αργότερα αναμένονται και μικρότερες δίλιτρες εκδόσεις όπως η Z4 sDrive30i που θα αποδίδει τουλάχιστον 250 άλογα και η βασική Z4 sDrive20i θα έχει κοντά στους 200 ίππους.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!