NEA

Mercedes Vision EQ Silver Arrow: Αναμνήσεις από το μέλλον

H γερμανική εταιρία παρουσίασε το Vision EQ Silver Arrow, η εικόνα του οποίου αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη του γλυπτού Sculpture Aesthetics Progressive Luxury με πηγή έμπνευσης το W 125 του 1937.

To σύγχρονο Vision GT Silver Arrow είναι silver όνομα και πράγμα, μιας και το χρώμα του είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό των τότε Ασημένιων Βελών, όταν είχε ξυστεί για λόγους βάρους η βαφή τους. Το αμάξωμα του μήκους 5,30 μέτρων σύγχρονου Ασημένιου Βέλους είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ όπως και το κλασικό πρότυπό του έχει θέση μόνο για τον οδηγό.

Η καλύπτρα μετατοπίζεται προς τα εμπρός για την είσοδό του, ενώ ο διάκοσμος συνδυάζει εξαιρετικά το σύγχρονο με το παραδοσιακό που εκφράζεται από το δέρμα σε τιμόνι και καθίσματα, σε χρώμα που θυμίζει σέλα ιππασίας, καθώς και από το ξύλο στο δάπεδο που παραπέμπει στην W 125 του 1937. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά του μεσοπολέμου, με την αεροδυναμική έκδοση του οποίου ο μεγάλος Rudolf Caracciola είχε πετύχει 432,7 χλμ./ώρα, ρεκόρ ταχύτητας που έμεινε σχεδόν 80 χρόνια ενεργό, μιας και πρόσφατα καταρρίφθηκε από το Koenigsegg Agera.

Το σύγχρονο στοιχείο αποτυπώνεται στην οθόνη οπίσθιας προβολής που περιβάλλει τη θέση οδήγησης καθώς και από την οθόνη αφής στο τιμόνι από την οποία επιλέγονται τα προγράμματα οδήγησης. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής virtual αγώνων με κλασικά και σύγχρονα Ασημένια Βέλη. Πάντως, το σύγχρονο δεν θα μπορούσε παρά να είναι ηλεκτρικό, με συνολική ισχύ 750 ίππων (550 kW) και μπαταρία 80 kWh τοποθετημένη στο δάπεδο, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!