NEA

Η εξέλιξη του Mazda RX7 μέσα σε λίγα λεπτά [vid]

Το πρώτο RX7 κυκλοφόρησε το 1978 με έναν περιστροφικό κινητήρα 1,1 λίτρου που απέδιδε μόλις 100 άλογα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ακόμη δύο γενιές μέχρι το 2002 όπου ακολούθησε η τελευταία και για πολλά χρόνια κράτησε πολύ ψηλά τον πήχη για τους φίλους της σπορ οδήγησης. Το RX7 αποτέλεσε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σπορ μοντέλα των περασμένων δεκαετιών, χάρη κυρίως στον Wankel κινητήρα, και τις πολλές δυνατότητες που έδινε για μετατροπές και αύξηση της ισχύος.

Στο εξαιρετικό βίντεο θα δείτε τις γενιές και τις εκδόσεις του RX-7 που συνοδεύεται και με τον ήχο του περιστροφικού μοτέρ. Η πρώτη γενιά απέκτησε στη συνέχεια μεγαλύτερο 1,3 λίτρων μοτέρ και η δεύτερη που παρουσιάστηκε το 1985 είχε σε συγκεκριμένες αγορές και έναν turbo. Στην τελευταία γενιά είχε και διπλό turbo.To RX-7 διαδέχθηκε το RX-3 που με την σειρά του αντικαταστάθηκε από το RX-8. Παράχθηκε σε περίπου 811.000 μονάδες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!