ΑΓΩΝΕΣ

GP Ιταλίας: Επικράτηση Hamilton, 2ος ο Raikkonen

O Vettel τερμάτισε 4ος (λόγω της ποινής 5 δλ. στον Verstappen) και δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από τον Hamilton που ξέφυγε κατά 30 βαθμούς στην κατάταξη. Στο βάθρο ο Raikkonen και ο Bottas.

Ένα μεγάλο μέρος του αγώνα κρίθηκε στην εκκίνηση όπου μετά τις πρώτες στροφές ο Hamilton έδειξε μία επιθετική διάθεση έχοντας επαφή με τον Vettel. Στο σικέιν ο Βρετανός πήρε την εσωτερική της Ferrari η οποία είχε επαφή καταστρέφοντας την μπροστινή πτέρυγα. Σε συνδυασμό με το ατύχημα του Hartley (σύγκρουση με τον Vandoorne) μπήκε αυτοκίνητο ασφαλείας όταν η σύγκρουση Hamilton/Vettel δικαιολογημένα κρίθηκε ως αγωνιστικό συμβάν.

Μέχρι τον 10ο γύρο μπροστά ήταν ο Raikkonen με τον Hamilton που νωρίτερα έδωσαν μια καλή μάχη. Ο Alonso εγκατέλειψε. Στον 25ο γύρο ο Ricciardo εγκαταλείπει μετά από σκάσιμο του νέου «πειραματικού» κινητήρα της Renault. Παρά την έξυπνη τακτική της Mercedes στα pits-stop ο Hamilton μέχρι και τον 30ο γύρο ήταν πίσω από τον Φινλανδό.

Στη συνέχεια ο Bottas πέρασε για λίγο μπροστά και προσπάθησε να κρατήσει πίσω του τον Raikkonen ο οποίος όμως ήταν ταχύτερος. Εν τω μεταξύ ο Vettel προσπαθούσε να κερδίσει θέσεις και βαθμούς στην πρώτη 10άδα. Στους τελευταίους γύρους ο Hamilton κυνηγούσε τον Raikkonen που οδηγούσε με ψυχρό αίμα και τον Vettel στον 43ο γύρο να έχει φτάσει 5ος. Επαφή Bottas με Verstappen. Τελικά στον 45ο γύρο ο Hamilton προσπέρασε τον Raikkonen. Παρακάτω η κατάταξη του Grand Prix στην Μόντσα, εδώ η ανάλυση του αγώνα. Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών, επόμενος αγώνας στην Σιγκαπούρη στις 16 Σεπτεμβρίου (15:10).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!