NEA

Ανανέωση για το Renault Kadjar με νέους κινητήρες

Ένα από τα δημοφιλέστερα SUV στην Ευρώπη περνά από το πρώτο του facelift αποκτώντας παράλληλα και νέους κινητήρες…

Στο Παρίσι θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο Kadjar που στην ελληνική αγορά το περιμένουμε αρχές του επόμενου έτους. Η μεγαλύτερη είδηση αφορά στην αντικατάσταση του 1.2 TCe με τον ολοκαίνουργιο επίσης τετρακύλινδρο 1.3 TCe που έχει εξελιχθεί με την Daimler και που έκανε πρεμιέρα στη νέα A-Class. Σύντομα το μοτέρ αυτό θα περάσει και στο Megane.

Στο ανανεωμένο Kadjar η απόδοση του μοτέρ των 1.332 κ.εκ. είναι στους 140 και 160 ίππους για τις εκδόσεις TCe 140 και TCe 160 αντίστοιχα. Όλες οι εκδόσεις έχουν φίλτρο GPF και προαιρετικά συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC με 7 σχέσεις.

Από πλευράς diesel υπάρχει ο αναβαθμισμένος στα 1.461 κ.εκ. με νέο σύστημα SCR και AdBlue στις εκδόσεις Blue dCi 115 με μηχανικό 6άρι ή κιβώτιο EDC. Επίσης, πρεμιέρα κάνει στην έκδοση Blue dCi 150 και ο νέος diesel στα 1.749 κ.εκ. με 150 άλογα και 340 Nm ροπής, ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει τετρακίνηση (εδώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά).

Σχεδιαστικά το Kadjar έχει αποκτήσει φρέσκο παρουσιαστικό με αλλαγές και αναβαθμίσεις στα σημεία, όπως είναι οι νέοι προφυλακτήρες και η φαρδύτερη γρίλια που τονίζεται με χρώμιο. Οι προβολείς έχουν διατηρήσει το C μοτίβο με ενσωματωμένα τα φλας, ενώ αυτοί της ομίχλης έχουν πλέον τετράγωνο σχήμα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ανάλογες ενός facelift και εντοπίζονται και εδώ στα σημεία όπως στον επιλογέα ταχυτήτων, στους αεραγωγούς, στις λαβές των θυρών κ.α. Διευρυμένη είναι η συνδεσιμότητα του συστήματος πολυμέσων με καλύτερη ενσωμάτωση της touch-screen στο ταμπλό και θύρες USB και για τους πίσω επιβάτες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!