NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κάμερες αντί για καθρέπτες από την Lexus [vid]

Η Lexus είναι τελικά ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που λανσάρει σε μοντέλο ευρείας παραγωγής κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέφτες…

Τελικά το Audi E-Tron δεν θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο (έστω και ηλεκτρικό) που θα έχει κάμερες αντί για καθρέπτες μιας και η Lexus ανακοίνωσε το εν λόγω στοιχείο ως μέρος του εξοπλισμού της ολοκαίνουργιας ES που διατίθεται στην Ιαπωνία. Όπως είναι γνωστό και όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες οι εξωτερικές κάμερες συμβάλλουν στην καλύτερη αεροδυναμική του αμαξώματος και προσφέρουν καλύτερη ορατότητα χάρη στην ευρυγώνια κάλυψη τους.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής θέασης από διαφορετική γωνία με την εικόνα να μεταφέρεται σε δύο οθόνες διαγώνιου 5 ιντσών που υπάρχει στα άκρα του ταμπλό. Αρχικά οι «ψηφιακοί καθρέπτες» θα διατίθενται στην ιαπωνική αγορά και μετέπειτα στις ΗΠΑ και στις υπόλοιπες αγορές. Αξιοσημείωτο είναι πως το φορτηγό Mercedes Actros έχει επίσης παρόμοια τεχνολογία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!