ΑΓΩΝΕΣ

H Nissan “πατάει γκάζι” για την Formula E, αποκτώντας μετοχικό μερίδιο στην e.dams

Eν όψει του ντεμπούτου της στο πρωτάθλημα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αγώνων της ABB FIA Formula E, η Nissan ενδυναμώνει  τη συνεργασία της με την e.dams, αποκτώντας μετοχικό μερίδιο στην επιτυχημένη αγωνιστική ομάδα.

Η Nissan είναι η πρώτη Ιαπωνική μάρκα αυτοκινήτων που εισέρχεται στη Formula E. Η ενέργεια αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη έκφραση του Nissan Intelligent Mobility, του  οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Η e.dams με έδρα στο Le Mans της Γαλλίας και συνιδρυτή τον διευθυντή της ομάδας Jean-Paul Driot, αποτελεί συνέχεια της DAMS, με κορυφαία παρουσία στα δρώμενα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για περισσότερα από 30 χρόνια.

“Είναι λογικό η Nisan να συνεργαστεί με την e.dams, ώστε  να μπορέσει να αντλήσει γνώση και εμπειρία από τις νίκες και τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει”, δήλωσε ο Roel de Vries, αντιπρόεδρος της Nissan και παγκόσμιος επικεφαλής μάρκετινγκ και στρατηγικής της μάρκας. “Το επίπεδο ανταγωνισμού στη Formula E θα γίνει ακόμα πιο έντονο στην πέμπτη σεζόν, με μια σειρά καινούργιων αυτοκινήτων και κινητήρων. Για να ενδυναμώσουμε αυτή την σχέση, η Nissan έχει πλέον αγοράσει ένα μετοχικό μερίδιο στην ομάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Jean-Paul και τους συνεργάτες του.”

Για την νέα αυτή συνεργασία ο Driot, μεταξύ άλλων δήλωσε : “Με τη Nissan, περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες προκλήσεις. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ιστορία μας στη Formula E και ανυπομονούμε να προσθέσουμε νέες σελίδες στα βιβλία της ιστορίας των αγώνων, με τον νέο συνεργάτη μας και το νέο αυτοκίνητο.”

Nissan και  e.dams έχουν αρχίσει τις δοκιμές του καινούργιου “Gen2” αυτοκινήτου της Formula E,  το οποίο προσφέρει περισσότερη δύναμη και εμβέλεια, εξαλείφοντας την ανάγκη  για αλλαγές αυτοκινήτων κατά τον αγώνα, κάτι που ήταν χαρακτηριστικό της Formula E, κατά τις πρώτες τέσσερις σεζόν.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!