NEA

Η νέα A-Class Saloon είναι διαθέσιμη για παραγγελίες

Η οικογένεια των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz συνεχίζει να μεγαλώνει με την A-Class Saloon να αναμένεται στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2019 με τιμή από 33.285€.

Το τετράθυρο saloon έχει μεταξόνιο 2729 χιλιοστών και τις αναλογίες ενός δυναμικού και, ταυτόχρονα, compact saloon με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω. Όσον αφορά το ύψος οροφής στο χώρο πίσω επιβατών, βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας της. Επιπλέον, το μοντέλο saloon έχει όλες τις γνωστές αρετές μίας A-Class. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι μοντέρνοι, αποδοτικοί κινητήρες, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας χάρη στα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, με λειτουργίες από την S-Class, και το σύστημα infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience με δυνατότητα εκμάθησης και διαισθητικό χειρισμό. Με τιμή Cd 0.22 και μετωπική επιφάνεια 2,19 τ.μ., η A-Class Saloon έχει το χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή από όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής παγκοσμίως και, συνεπώς, υπερασπίζεται επάξια το παγκόσμιο ρεκόρ της CLA Coupé.

Η A-Class δημιούργησε την compact κατηγορία της Mercedes-Benz το 1997 και έκτοτε έχουν παραδοθεί περισσότερα από έξι εκατομμύρια μοντέλα σε όλο τον κόσμο. Η A-Class Saloon είναι το έβδομο κατά σειρά μοντέλο και έρχεται να διευρύνει την γκάμα των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Αποτελεί μία λογική προσθήκη αφού με τις C-Class, E-Class και S-Class, η Mercedes-Benz έχει περισσότερη εξειδίκευση στα premium saloon από τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Οι τιμές για το νεότερο μέλος της οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz ξεκινούν από 33.041 ευρώ για την A 180d με 85 kW (116 hp) και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (μικτή κατανάλωση καυσίμου 4,1 l/100 km, μικτές εκπομπές CO2 108 g/km). Η παρουσίαση στην αγορά αναμένεται στις αρχές του 2019. Η νέα A-Class Saloon θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια Aguascalientes του Μεξικό και Rastatt της Γερμανίας, ενώ αναπτύχθηκε στο Sindelfingen της Γερμανίας. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι (4-14 Οκτωβρίου 2018). Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο Mercedes, εδώ οι τιμές όλων των επιβατικών.

O βασικός εξοπλισμός της Α-Class sedan στην Ελλάδα

H A-Class saloon, όπως και τo hatchback μοντέλο, έρχεται στη χώρα μας με πλούσιο βασικό εξοπλισμό που στηρίζεται στο πακέτο Style ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

·Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας
Active Brake Assist
Αερόσακος γονάτων οδηγού
Mercedes-Benz σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης
·Μονάδα επικοινωνιών (LTE) για τη χρήση υπηρεσιών Mercedes me connect
Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι
CRUISE CONTROL – Σύστημα ρύθμισης ταχύτητας
THERMATIC – σύστημα κλιματισμού
Προεγκατάσταση ψηφιακού ραδιοφώνου
DYNAMIC SELECT
Δερμάτινο τιμόνι νέας γενιάς με πλήκτρα αφής και ενσωματωμένο Cruise Control
Τιμόνι νέας γενιάς με πλήκτρα αφής και ενσωματωμένο Cruise Control
MBUX σύστημα πολυμέσων CONNECT 20
Ζάντες αλουμινίου (16″) 40.6 cm, σχεδιασμός 5 διπλών ακτίνων
Πακέτο άνεσης καθισμάτων
Σύστημα προστασίας πεζών
Πακέτο φωτισμού και ορατότητας
Υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής

Τεχνικά χαρακτηριστικά και μοντέλα της νέας Mercedes-Benz A-Class Saloon:

  A 200 A 200 A 220 4MATIC A 250 A 250 4MATIC A 180 d
Κιβώτιο ταχυτήτων Μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων 7G-DCT 7G-DCT 7G-DCT 7G-DCT 7G-DCT
Κυβισμός (cc) 1332 1332 1991 1991 1991 1461
Ονομαστική ισχύς kW/hp 120/163 120/163 140/190 165/224 165/224 85/116
στις σ.α.λ. 5500 5500 5800 5800 5800 4000
Μέγ. ροπή στρέψης (Nm) 250 250 300 350 350 260
στις σ.α.λ. 1620 1620 1600 1800 1800 1750-2750
Μικτή κατανάλωση καυσίμου
(l/100 km)2
6,0-5,7 5,4-5,2 6,7-6,5 6,3-6,1 6,7-6,5 4,3-4,1
Μικτές εκπομπές CO2 (g/km)2 138-131 124-119 153-149 143-139 153-149 113-107
Επιτάχυνση
0-100 km/h (s)
8,3 8,1 7,0 6,3 6,3 10,6
Τελική ταχύτητα (km/h) 230 230 237 250 250 206
Τιμή από (ευρώ) 33.285 35.489 41.358 44.055 47.080 33.041

Η νέα A-Class εξοπλίζεται με τα τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία παρέχουν συνεργατική υποστήριξη στον οδηγό. Έτσι, αποκτά το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας στην κατηγορία της με λειτουργίες δανεισμένες από την S-Class. Για πρώτη φορά, η A-Class έχει τη δυνατότητα να οδηγεί ημί-αυτόνομα σε ορισμένες οδηγικές συνθήκες. Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης υποστηρίζουν ακόμη πρακτικότερα πλέον τον οδηγό να τηρεί ασφαλή απόσταση και να διευθύνει το αυτοκίνητο, ενώ η ταχύτητα οδήγησης προσαρμόζεται αυτόματα στις στροφές, στις διασταυρώσεις και τους κυκλικούς κόμβους.

Το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει τα εξής συστήματα: ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC με προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης με ενεργή υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και ενεργή υποβοήθηση ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης, ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης, υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας και PRE-SAFE PLUS. Το σύστημα PRE-SAFE PLUS μπορεί να ανιχνεύσει μια επικείμενη οπίσθια σύγκρουση. Εάν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, το σύστημα μπορεί να «κλειδώνει» τα φρένα του σταματημένου αυτοκινήτου πριν το συμβάν, ώστε να μην μετακινηθεί το αυτοκίνητο προς τα εμπρός λόγω της πρόσκρουσης. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού μειώνοντας το απότομο τράνταγμα προς τα εμπρός που προκαλείται από τη σύγκρουση.

Άλλες λειτουργίες του PRE-SAFE περιλαμβάνονται στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, αλλά διατίθενται και ξεχωριστά στο σύστημα PRE-SAFE. Το σύστημα PRE‑SAFE αξιοποιεί το χρόνο πριν από επικείμενο ατύχημα. Λαμβάνονται πολυάριθμα μέτρα, τα οποία μπορούν να μειώνουν τα φορτία που ασκούνται στους επιβάτες. Ένα από αυτά είναι το καινοτόμο σύστημα Ήχου PRE-SAFE, το οποίο προετοιμάζει την ανθρώπινη ακοή για τον ξαφνικό θόρυβο σύγκρουσης όταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Μόλις ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα εκπέμπει έναν σύντομο σφοδρό θόρυβο, ο οποίος ενεργοποιεί έναν μικρό μυ του αυτιού. Ο μυς συσπάται αντανακλαστικά μόλις ακούγεται δυνατός θόρυβος, προστατεύοντας έτσι την ακοή.

Η προαιρετική οθόνη head-up προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, ώστε να αποσπάται λιγότερο η προσοχή του οδηγού από την κυκλοφορία στο δρόμο. Επίσης, προκαλείται λιγότερη κούραση των ματιών, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάζουν διαρκώς την εστίαση μεταξύ κοντινής και μακρινής όρασης.

MBUX – Mercedes-Benz User Experience: Συνομιλία με το αυτοκίνητο

Το ολοκαίνουριο σύστημα πολυμέσων MBUX – Mercedes-Benz User Experience – υποδέχεται μία νέα εποχή συνδεσιμότητας Mercedes me. Μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι η ικανότητά του να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Το MBUX μπορεί να εξατομικεύεται και να προσαρμόζεται στο χρήστη. Κατ’ επιλογή περιλαμβάνει τον έξυπνο φωνητικό χειρισμό, ο οποίος ενεργοποιείται με τη φράση “Hey Mercedes”.

Οι λειτουργίες MBUX έχουν αρθρωτή δομή, ώστε να μπορούν ικανοποιούνται επακριβώς οι ανάγκες των διαφόρων πελατών και αγορών. Το πακέτο βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει δύο οθόνες 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και την οθόνη πολυμέσων με λειτουργία αφής, σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με πλήκτρα ελέγχου αφής αριστερά και δεξιά, θύρες USB (Type C), και σύνδεση Bluetooth για τηλεφωνία και πηγές ήχου.

  • Βασικό πακέτο πλοήγησης: διευρυμένες λειτουργίες MBUX (συμπ. έξυπνου φωνητικού χειρισμού με την εντολή “Hey Mercedes”), πλοήγηση, προεγκατάσταση για Live Traffic Information και touchpad.
  • Premium πακέτο πλοήγησης: Πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, διευρυμένες λειτουργίες MBUX, πλοήγηση, προεγκατάσταση για Live Traffic Information, touchpad και σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας.

Η λειτουργία MBUX Augmented Reality για την πλοήγηση είναι εντελώς νέα και προσφέρει βελτιωμένη προβολή των χαρτών με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Η εικόνα βίντεο του περιβάλλοντα χώρου που λαμβάνεται με τη βοήθεια της μπροστινής κάμερας επαυξάνεται με χρήσιμες πληροφορίες πλοήγησης, για παράδειγμα, τοποθετούνται αυτόματα βέλη ή οι αριθμοί των σπιτιών πάνω στην εικόνα της οθόνης αφής πολυμέσων.

Η συλλογή εφαρμογών Mercedes me μπορεί να τοποθετηθεί ως εικονίδιο στην οθόνη, με τρόπο φιλικό προς το χρήστη, και να τακτοποιηθεί ελεύθερα στην αρχική σελίδα, όπως όλες οι υπόλοιπες βασικές εφαρμογές.

Οι επιμέρους υπηρεσίες Mercedes me connect ομαδοποιούνται σε πακέτα εξοπλισμού. Διατίθενται το πακέτο συνδεσιμότητας και πλοήγησης, το οποίο περιλαμβάνει πλοήγηση και την υπηρεσία LiveTraffic με Car-to-X communication (προς το παρόν δεν διατίθεται στην χώρα μας), ενημέρωση χαρτών στο δίκτυο ή ασύρματα και τις διευρυμένες υπηρεσίες πλοήγησης  όπως πληροφορίες για χώρους στάθμευσης, τιμές πρατηρίων καυσίμων (προς το παρόν δεν διατίθεται στην χώρα μας),  και το πακέτο συνδεσιμότητας, πλοήγησης & Άνεσης με πρόσθετη λειτουργία in-car office και Υπηρεσία Concierge (προς το παρόν δεν διατίθεται στην χώρα μας).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!