NEASMS

Σε πρώτο πλάνο η νέα Mercedes-Benz B-Class

Στο Παρίσι παρουσιάστηκε η νέα B-Class που φαίνεται να πηγαίνει κόντρα στην επικράτηση των SUV προσφέροντας ευελιξία και μεγάλους MPV χώρους…

Όπως ήταν αναμενόμενο η νέα B-Class βασίζεται στη νέα A-Class, εξού και οι σχεδιαστικές ομοιότητες στο πλαίσιο εναρμονισμού της γκάμας των μικρότερων Mercedes. Η νέα B-Class θα αποτελέσει τον αντίπαλο της BMW 2 Active Tourer με το μήκος να φτάνει τα 4,359 μέτρα και το μεταξόνιο να πλησιάζει τα τρία(!) μέτρα (είναι 2,929) προμηνύοντας μεγάλους χώρους. Χαρακτηριστικό είναι πως ο χώρος αποσκευών προσφέρει από 455 λίτρα και φτάνει έως τα 705 όταν συρθεί κατά 14 εκατοστά η πίσω σειρά καθισμάτων.

Στο εσωτερικό το ταμπλό είναι αναμενόμενα πανομοιότυπο με εκείνο της A-Class και φυσικά παρέχονται όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και άνεσης στο πλαίσιο του MBUX. Η νέα B-Class είναι ελαφρώς φαρδύτερη, λίγο ψηλότερη, με μεγαλύτερα μετατρόχια, ενώ ο αεροδυναμικός συντελεστής βρίσκεται στο 0,24.

Αρχικά η νέα A-Class θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις B 180 και B 200 με το turbo βενζίνης στα 1,33 λίτρα και ισχύ 136 και 163 ίππους, αντίστοιχα. Η B 180d εφοδιάζεται με τον  ντίζελ 1.500άρη, καθώς οι Β 200d και B 220d με τον δίλιτρο που αποδίδει 150 ή 190 ίππους, αντίστοιχα. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτου DCT για τις τρεις πρώτες εκδόσεις ή του διπλοσύμπλεκτου 8τάχυτου για τις δύο τελευταίες με τον δίλιτρο diesel.

Οι πωλήσεις της B-Class ξεκινούν τέλη του έτους. Αξιοσημείωτο είναι πως το 2019 θα συμπληρωθεί η γκάμα των προσθιοκίνητων κατά βάση μοντέλων, όπως είναι η CLA, η GLA αλλά και η GLB.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!