NEASMS

Πως θα ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητα στο μέλλον;

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά ακόμη και τα keyless κλειδιά ακούγονται παρωχημένα και εγκυμονούν κινδύνους κλοπής…

Όταν μιλάμε για κλειδιά αυτοκινήτων δεν εννοούμε τα απλά παραδοσιακά αλλά κυρίως τα keyless που επικοινωνούν ασύρματα για το άνοιγμα των θυρών και την εκκίνηση του κινητήρα. Το σήμα τους μπορεί να αντιγραφεί από απόσταση και ο επίδοξος κλέφτης να το ανοίξει σαν κύριος και φύγει με το αυτοκίνητο. Μία λύση στο μέλλον είναι η μεταφορά και κρυπτογράφηση σε smartphone, κάτι που όμως είναι και πάλι ευάλωτο στο hacking.

Μία λύση που προτείνουν οι ειδικοί και που θα δούμε στο μέλλον σε πολυτελή αυτοκίνητα είναι η αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος και προσώπου. Φυσικά πρόκειται για κάτι εξεζητημένο και η λύση αυτή επιτρέπει την πλήρη εξατομίκευση ανά εξουσιοδοτημένος οδηγούς και βολεύει πολύ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα έχουν διάφορα apps. Επίσης μπορούν να υπάρχουν γονικοί περιορισμοί και πολλές άλλες δυνατότητες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!