ΑΓΩΝΕΣ

Είναι έξυπνο βήμα η μετακίνηση του Ricciardo στη Renault;

Μια μεταγραφική έκπληξη ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό, κάνοντας γνωστή την απόφαση του Ντάνιελ Ρικιάρντο να προσχωρήσει στην ομάδα της Renault. Μια τολμηρή κίνηση από πλευράς του Αυστραλού οδηγού, που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Renault, αφήνοντας τη Red Bull. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η εταιρία αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα και μάλιστα υπήρξε η σκέψη να εγκαταλείψει τη Φόρμουλα 1. Ωστόσο, μπροστά στο δίλημμα, η Renault αποφάσισε να ξαναμπεί δυναμικά στο παιχνίδι όχι μόνο ως κατασκευάστρια κινητήρων. Ανακοίνωσε μάλιστα πως έχει 6ετες πλάνο ανάπτυξης, ώστε να ανέβει ξανά στο βάθρο του πρωταθλητή.

Ο Ρικιάρντο δήλωσε πως επρόκειτο για μια δύσκολη απόφαση, όμως τελικά δέχτηκε την πρόκληση θέλοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μετά από 3 χρόνια στη Red Bull, εμπιστεύεται τώρα τη Renault για τη συνέχεια της καριέρας του, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, η γαλλική εταιρία, όποτε αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την F1, σημείωσε επιτυχίες.  Η Renault προτείνοντας συμβόλαιο στο Ρικάρντο, δείχνει πως είναι προσανατολισμένη στην επιδίωξη ενός μεγάλου στόχου και γνωρίζει πολύ καλά ότι για να τον πετύχει πρέπει ν΄ αλλάξει οδηγούς, εξοπλισμό και το όραμα της. Απ’ ότι φαίνεται ξεκινάει ήδη με το Ρικιάρντο, ο οποίος θα ενταχθεί στο δυναμικό της από την καινούργια χρονιά, έχοντας υπογράψει 2ετή συνεργασία. Ο Αυστραλός οδηγός βλέπει αυτή τη συμφωνία σαν μια ευκαιρία για να φτάσει επιτέλους στην κορυφή. Προς το παρόν φέτος βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης οπότε είναι μάλλον καιρός να κάνει μερικά βήματα μπροστά.

Στο πιο πρόσφατο Γκραν Πρι, αυτό της Σιγκαπούρης, ο Ρικάρντο δεν κατάφερε να πάρει θέση στο podium, αφού τερμάτισε 6ος σε μία πίστα που παραδοσιακά η Red Bull τα πήγαινε καλά. Τα τελευταία 4 χρόνια ο Ρικάρντο ήταν μέσα στη νικητήρια τριάδα στο συγκεκριμένο Γκραν Πρι, όμως φέτος Χάμιλτον, Φερστάπεν και Φέτελ ήρθαν στην κορυφή, προς απογοήτευση της Red Bull η οποία ήλπιζε σ΄ ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Νικητής στο φετινό Γκραν Πρι της Κίνας και του Μονακό, ο Ρικιάρντο ελπίζει πως από τη νέα χρονιά θα έχει καλύτερες ευκαιρίες για να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στην F1.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!