NEA

Toyota: Παγκόσμια ανάκληση 2,4 υβριδικών

Η ανάκληση γίνεται για λόγους προληπτικούς και δεν έχουν  υπάρξει μέχρι στιγμής ατυχήματα ή άλλες δυσλειτουργίες που να σχετίζονται με το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί.

Σε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων της προχωρά η Toyota ύστερα από προβλήματα που εντοπίστηκαν στα υβριδικά της σύνολα. Τα προβλήματα εντοπίζονται στο υβριδικό σύστημα και σε δυσλειτουργία που μπορεί να επιφέρει από απώλεια ισχύος ή μέχρι και την ξαφνική απενεργοποίηση του συστήματος πρόωσης και την ακινητοποίησή των αυτοκινήτων.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά περίπου 2,43 εκατομμύρια υβριδικά μοντέλα της εταιρίας τα οποία είχαν βγει στην παραγωγή από το 2008 έως το 2014. Τα πιο πολλά από αυτά βρίσκονται στην ιαπωνική αγορά (περίπου 1,25 εκατομμύρια μονάδες), ενώ άλλα 830.000 χιλιάδες βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη τα αυτοκίνητα που εμπίπτουν σ’ αυτή την ανάκληση είναι περίπου στις 290.000 μονάδες και σύμφωνα με την Toyota το πρόβλημα επιλύεται με αναβάθμιση λογισμικού και δίχως επιβάρυνση. Οι κάτοχοι των «ύποπτων» υβριδικών Prius και Auris Hybrid δεν έχουν να ανησυχούν για κάτι και θα ειδοποιηθούν από το επίσημο δίκτυο κάθε χώρας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!