NEA

Ευρώπη: To Nissan Leaf είναι το πρώτο ηλεκτρικό σε πωλήσεις

Από τις αρχές του έτους και μέχρι και τον Αύγουστο  έχουν πωληθεί πάνω από 26.000 αυτοκίνητα, δηλ. μία πώληση Leaf κάθε 10 λεπτά!

Από αυτά τα 8.000 έχουν πάει σε εταιρικούς στόλους ενώ τα υπόλοιπα έχουν πωληθεί σε ιδιώτες. Οι πωλήσεις του είναι ιδιαίτερα υψηλές σε χώρες όπως οι Αυστρία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ισπανία. Στη Νορβηγία δε είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο σύνολο της αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας. Το νέο Nissan Leaf που ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο να πωλείται στην Ευρώπη έχει μπαταρία των 40 kWh με αυτονομία στα 270 χιλιόμετρα κατά WLTP.

Το νέο Nissan Leaf αποδεικνύεται ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία για την ιαπωνική εταιρία, καθώς μέσα στους πρώτους 8 μήνες του 2018 είναι το καλύτερα πουλημένο ηλεκτρικό μοντέλο στις αγορές της Ευρώπης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη πωλείται σε 51 χώρες με πολύ μεγάλη επιτυχία, έχοντας συμπληρώσει και στις δύο γενιές που παράγεται πάνω από 350.000 πωλήσεις, στοιχείο που το καθιστά το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό μοντέλο στον κόσμο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!