NEA

Ford: Να πως θα καταργηθούν τα φανάρια στους δρόμους [vid]

Τα βίντεο που θα δείτε αφορούν σε ένα νέο σύστημα που δοκιμάζει η εταιρία με την ονομασία Intersection Priority Management. Και με την πρώτη ματιά πρόκειται για κάτι τρομακτικό!

Όπως θα δείτε τα αυτοκίνητα περνούν με μεγάλη ταχύτητα από τις διασταυρώσεις δίχως να υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες. Κάτι που έχουμε δει μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και με αυτόνομα οχήματα. Η ιδέα της Ford βασίζεται στην εξελιγμένη V2V επικοινωνία των αυτοκινήτων μεταξύ τους ώστε να ρυθμίζεται η ταχύτητα αυτόματα και να περνούν… δίχως να συναντηθούν!

Έρευνα έχει δείξει πως ο Ευρωπαίος περνά τουλάχιστον δύο ολόκληρες ημέρες μπροστά από τα φανάρια. Επίσης η ιδέα του IPM θα μπορούσε να επιφέρει οικονομία καυσίμου, να εξαλείψει τα μποτιλιαρίσματα και να βελτιώσει την ασφάλεια στις διασταυρώσεις έως 60%.

Αν και το σύστημα δείχνει ιδιαίτερα τολμηρό και αρκετά δύσκολο στο να εφαρμοστεί στην πράξη, η Ford υποστηρίζει ότι για να το εξελίξει χρησιμοποίησε τον ίδιο τον άνθρωπο και το πως αντιδρά όταν περπατά πεζός ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Εννοείται πως στο μέλλον η αυτόνομη οδήγηση (ειδικά επιπέδου 5) θα μπορούσε να κάνει ακόμη πιο εφικτή αυτό την ιδέα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!