NEA

Θα γίνει η Jaguar πλήρως ηλεκτρική;

 

Φήμες θέλουν την Jaguar να έχει γίνει πλήρως ηλεκτρική ως γκάμα προτού ολοκληρωθεί η επόμενη δεκαετία.

Στην Jaguar Land Rover εξετάζουν κάτι πολύ φιλόδοξο και ίσως τραβηγμένο. Να έχουν όλη την γκάμα τους ηλεκτρική καταργώντας κάθε θερμικό κινητήρα μέχρι το 2030 και να στοχεύσουν απευθείας στην Tesla. Βέβαια κάτι τέτοιο ακούγεται πολύ αισιόδοξο όπως και ο στόχος των 300.000 πωλήσεων τον χρόνο που θα επιφέρουν τα ηλεκτρικά σε σχέση με τις σημερινές περίπου 175.000 συμβατικές πωλήσεις. Και παρόλο που η I-Pace δεν δείχνει να έχει την προβλεπόμενη ζήτηση η επόμενη ηλεκτρική XJ θα στοχεύει στα Tesla Model S, Porsche Taycan κ.α.

Σειρά θα πάρουν οι XE και XF οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσουν την θέση τους σε ένα ηλεκτρικό crossover στα πρότυπα του Audi e-tron. Το ίδιο θα γίνει και με τις E-Pace και F-Pace τα οποία θα ενωθούν σε ένα μοντέλο, το οποίο θα είναι η νέα γενιά της Ι-Pace που θα παρουσιαστεί στα μέσα της νέας δεκαετίας. Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με την F-Type όπως και με την J-Pace που θα αποτελέσει τον αντίπαλο της Cayman. Πάντως, το όλο κόνσεπτ τελικά δεν μοιάζει και τόσο υπερβολικό αν οι Ινδοί του ομίλου Tata (στον οποίο ανήκει η Jaguar Land Rover) έχουν θέσει ως προτεραιότητα την Κίνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!