ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι τελική μπορεί να δώσει ένας V10 από την F1;

Η ομάδα Cook Motor Racing θέλησε να μάθει τα όρια ενός κινητήρα της F1 και συγκεκριμένα ενός C10 της Judd από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά οι κινητήρες της F1 κατασκευάζονται για συγκεκριμένες ταχύτητες και αποδόσεις, σε δεδομένες στροφές και ευθείες που έχει μια πίστα. Έτσι, η μέγιστη τελική ταχύτητα που έχει σημειωθεί ποτέ σε μονοθέσιο σε πρωτάθλημα της F1 να είναι τα 372 χλμ./ώρα στην πίστα της Μόντσα. Έτσι, η ομάδα CMR κατασκεύασε ένα ειδικό όχημα, τοποθέτησε τον V10 και με οδηγό τον Νεοζηλανδό Burt Munro κατάφερε να πετύχει στην έρημο Bonneville μία μέγιστη ταχύτητα στα 518 χλμ./ώρα! Μια πολύ εντυπωσιακή επίδοση αν αναλογιστούμε την τελική στην F1 με την ομάδα να υποστηρίζει πως θα μπορούσαν να πετύχουν υψηλότερη ταχύτητα αν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες. Κάτι που θα δοκιμάσουν προσεχώς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!