NEA

Google maps με σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Από σήμερα η δημοφιλής υπηρεσία χαρτών της Google ανακοίνωσε πως θα προσφέρει την απεικόνιση σημείων φόρτισης και φυσικά πλοήγηση προς αυτά.

Η λειτουργία αυτή περιλαμβάνει από περιοχές με συγκροτημένα δίκτυα και στοιχεία σχετικά με δημόσια σημεία φόρτισης, αυτό της Tesla, της Chargepoint, το Ionity κ.α. Για παράδειγμα στην Βρετανία οι οδηγοί θα πληροφορούνται για σημεία στα δίκτυα Chargemaster και Pod Point, στις ΗΠΑ για τους σταθμούς SemaConnect, Blink και EVgo, στην Αυστραλία για το Chargefox κ.α.

Το Google Maps προσφέρει διάφορες πληροφορίες για τους σταθμούς, π.χ. τον τύπο υποδοχών φόρτισης, τον αριθμό, την ισχύ και ταχύτητα φόρτισης, φωτογραφίες της τοποθεσίας κ.α. H αναζήτηση είναι εύκολη π.χ. πληκτρολογώντας EV Charging Station ή σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν το δοκιμάσετε θα δείτε πως λειτουργεί και στην χώρα μας βγάζοντας σταθμούς της Fortisis, της ChargePoint και ένα ακόμη σημείο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!