NEA

Θα υπάρξει πιο στενή συνεργασία Ford με VW και στο βάθος συγχώνευση;

Αν τελικά ισχύσουν αυτές οι φήμες που προέρχονται κυρίως από αμερικανικά πρακτορεία ειδήσεων τότε θα μιλάμε για το deal του αιώνα και αυτόματα για την μεγαλύτερη συμμαχία στον κόσμο!

Το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει μία συνεργασία ανάμεσα στην Ford και την VW (κυρίως για επαγγελματικά οχήματα) και όπως φαίνεται κάποιες πηγές την θέλουν να γίνεται με τον χρόνο τόσο στενή όσο μέχρι και την συγχώνευση! Οι αναλυτές αυτοί υποστηρίζουν ότι μία τέτοια “συγχώνευση” μεταξύ ίσων, θα μπορούσε να αποβεί επωφελής και για τους δύο.

Η VW θα εκμεταλλευτεί την ισχυρή θέση της Ford στις HΠΑ (ιδίως στις κατηγορίες των SUV και των pick-up) ενώ η Ford θα αποκτούσε μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Κίνα, αγορές που αυτή την στιγμή είναι αρκετά αδύναμη.

Από την μια η εικόνα της VW έχει πληγεί στην αμερικάνικη αγορά ελέω dieselgate και θα μπορούσε να βοηθηθεί από την Ford, ενώ η τελευταία θα μπορούσε να ενισχυθεί από τα ηλεκτρικά πλάνα των Γερμανών. Όπως και να έχει οι εξελίξεις τρέχουν γοργά και σύντομα θα έχουμε περισσότερα για το αν θα υπάρχει μία απλή συνεργασία ή η ανάδειξη ενός κολοσσιαίου ομίλου στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!