NEASMS

Μάθετε τα μυστικά της αεροδυναμικής της Lamborghini Aventador SVJ [vid]

Η Aventador SVJ αποτελεί τον ιδανικό επίλογο του ιταλικού supercar που σύντομα θα παραδώσει την σκυτάλη σε ένα εντελώς νέο…

Το οποίο θα έχει και πάλι ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα αλλά αυτή τη φορά σε συνδυασμό με υβριδική τεχνολογία και ισχύ περίπου στα 840 άλογα. Έως τότε στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί το ενεργητικό αεροδυναμικό πακέτο ALA 2.0 (το πρώτο ήταν στην Huracan) με τα διάφορα στοιχεία και flaps να μεταβάλλουν την ροή του αέρα για βέλτιστο κράτημα και μέγιστον downforce που φτάνει 40% περισσότερο από ότι στην απλή Aventador SV.

Ενδιαφέρον έχει πως τα flaps μπορούν ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τις συνθήκες να αλλάζουν στην στροφή και από την μία μεριά την ροή του αέρα για μέγιστο downforce στην πίσω πτέρυγα από την εσωτερική πλευρά του αυτοκινήτου (κάτι που οι Ιταλοί αποκαλούν Aero Vectoring). Υπενθυμίζεται πως η Aventador SVJ είχε ισοπεδώσει το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Ring.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!