NEA

Είναι αυτά τα LED από το νέο VW Golf;

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως στα μελλοντικά της μοντέλα θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα φωτιστικά σώματα…

Η τεχνολογία στα LED φωτιστικά σώματα και στους προβολείς έχει πλέον περάσει σε άλλο επίπεδο αφού πέρα από την μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργίας τους δημιουργούν και μία ξεχωριστή σχεδιαστική υπογραφή. Τόσο στο μπροστινό μέρος με τα φώτα ημέρας και τα LED όσο και στο πίσω. Πρόσφατα η VW παρουσίασε σε ένα τεχνολογικό φόρουμ την επόμενη γενιά που θα προσφέρει προσωποποιημένο στιλ και η παραπάνω εικόνα ίσως και να είναι από το νέο Golf που θα παρουσιαστεί μετά το καλοκαίρι του 2019.

Με λίγα λόγια ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει το φωτεινό ίχνος π.χ. των πίσω προβολέων όπως του αρέσει και χάρη στα σώματα τεχνολογίας micro-pixel HD που θα διαθέτουν μέχρι και 30.000 φωτεινά σημεία (κάτι που είδαμε για πρώτη φορά στην Mercedes-Maybach S-Class). Επίσης θα μπορεί να υπάρχει και δυνατότητα προβολής εξατομικευμένων μηνυμάτων στο δρόμο που θα αυξάνουν και άλλο την ασφάλεια.  

Τα πίσω φώτα θα συμβάλλουν στην επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων προβάλλοντας μηνύματα σχετικά με την ασφάλεια, ενώ θα μπορούν να προβάλλουν και οπτικούς «οδηγούς» στο δρόμο για να διευκολύνεται π.χ. το παρκάρισμα. Η ίδια τεχνολογία θα επιτρέπει και την εξέλιξη νέων συστημάτων υποβοήθησης. Όπως το λεγόμενο Optical Lane Assist, που θα προβάλλει εικονικές λωρίδες κυκλοφορίας στο δρόμο βοηθώντας τον οδηγό να κινηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Τα πάντα για την τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!