NEA

Πόσο πουλήθηκε αυτή η αερόψυκτη Porsche Project Gold 993 Τurbo;

Για να αγοράσει την «χρυσή» 993 ένας παθιασμένος με τα «πορσικά» κατέβαλλε όσο θα χρειαζόταν για να αγοράσει 20 ολοκαίνουργιες Porsche 911!

Κάπου δηλαδή στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δική του την τελευταία αερόψυκτη και πιο κλασική 911 (η επόμενη, η 996, ήταν υδρόψυκτη). Όσο για την όλη διαδικασία της δημοπράτησης στην Ατλάντα των ΗΠΑ κράτησε μόλις 10 λεπτά και δόθηκαν συνολικά 37 προσφορές!

Την εν λόγω συλλεκτική Porsche επιμελήθηκε το τμήμα Project Gold και βασίζεται σε ένα αναπαλαιωμένο σασί με το αμάξωμα να έχει δεχθεί σπέσιαλ ξύσιμο και στη συνέχεια ειδική βαφή Golden Yellow (ίδια με των 911 Τurbo S Exclusive Series). Η Project Gold χρειάστηκε περίπου 12 μήνες και 52.000 καινούργια εξαρτήματα για να ολοκληρωθεί.

Όπως και στο μοντέλο του 1998 έτσι και εδώ υπάρχει ένας γνήσιος boxer 6-κύλινδρος των 3,6 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους (+42 από τον στάνταρ), 585 Nm (+45) χάρη στη χρήση μεγαλύτερων στροβιλοσυμπιεστών, ενός επιπλέον ψυγείου λαδιού κ.α., ενώ συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο σαζμάν και τετρακίνηση.

Σύμφωνα με την Porsche, παρόλο που η παραγωγή του μοντέλου τερματίστηκε πριν από 20 χρόνια, αυτή η αυθεντική 993 Turbo έχει κανονικό αριθμό πλαισίου και θα δημοπρατηθεί στην Ατλάντα των ΗΠΑ για τον εορτασμό των 70 ετών της εταιρίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!