NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πιθανή συνεργασία Ford-VW σε πλατφόρμες EV

Σε συνέχεια των πληροφοριών που θέλουν τις δύο εταιρίες να προσεγγίζουν η μία την άλλη, η VW δήλωσε ότι θα μπορούσε να μοιραστεί την τεχνογνωσία της επάνω στα ηλεκτρικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος των οικονομικών της VW, Frank Witter, ανέφερε σε συνέντευξή τύπου για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Γερμανική εταιρία να δώσει τα δικαιώματα χρήσης της νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας ΜΕΒ στην Ford. “Το ότι μπορούμε να προσφέρουμε πρόσβαση σε άλλες μάρκες έξω από τον όμιλο VW είναι θεωρητικά δυνατό, αλλά δεν υπάρχει τέτοια απόφαση”.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα ξεκινήσει να παράγεται εντός του Νοεμβρίου, στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Zwickau, το οποίο έχει επανασχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί ως γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συνολικά αναμένεται η ΜΕΒ να παραχθεί σε τουλάχιστον 10 εκ. κομμάτια, για ισάριθμα οχήματα. Αργότερα θα λειτουργήσουν και άλλες γραμμές παραγωγής, σε Κίνα και Αμερική. Το να χρησιμοποιήσει το ίδιο πάτωμα και η Ford αυτομάτως θα ρίξει το κόστος και για τις 2 πλευρές, κάνοντάς το εξαιρετικά συμφέρον.

Η συνεργασία μεταξύ Ford και VW έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι και, όσο πάει, δείχνει να ενισχύεται. Ο ίδιος ο Witter μάλιστα, σε άλλο σημείο του λόγου του, ανέφερε ότι αναζητούνται συνεργασίες και στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης, όπου τα έξοδα εξέλιξης είναι τεράστια. Λογικά, μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε περαιτέρω πληροφορίες γύρα από το όλο θέμα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!