ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Baidu και Volvo θα κατασκευάζουν αυτόνομα αυτοκίνητα

Η Baidu ιδρύθηκε το 2000 και ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης της Κίνας, ή αν προτιμάτε η «κινεζική» Google.

Πλέον η Baidu είναι η 2η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, και κατέχει το 76.05% του μεριδίου αγοράς στην αγορά μηχανών αναζήτησης της Κίνας. Ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες και τεχνολογίες που διαθέτει και υποστηρίζει η Baidu συμπεριλαμβάνεται και η αυτόνομη οδήγηση και ήδη οι Κινέζοι συνεργάζονται στενά με την Volkswagen.

Η Baidu έχει εξελίξει και την ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα Apollo στην οποία συμμετέχουν πάνω από 130 εταιρίες εξελίσσοντας από αισθητήρια όργανα μέχρι και νέα λογισμικά. H Volkswagen συμμετέχει στο Apollo και πρόσφατα η Volvo ανακοίνωσε πως θα διευρύνει την συνεργασία της ακόμη περισσότερο. Τόσο μέχρι να κατασκευάζει αυτόνομα αυτοκίνητα με την Baidu που θα πωλούνται στην Κίνα. Η Volvo υπενθυμίζεται πως συνεργάζεται στενά και με την Uber.

Ο Håkan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, δήλωσε: “Με τη Baidu κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για να εμπορευόμαστε τα αυτόνομα συμβατά αυτοκίνητα μας, βασισμένα στην κορυφαία τεχνολογία ασφάλειας της Volvo. Υπάρχει μια ισχυρή εξέλιξη στην αυτόνομη οδήγηση στην Κίνα, όπου η Baidu είναι κορυφαίος παίκτης και η αγορά προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για εμάς ως προμηθευτή επιλογής για αυτόνομους στόλους. “

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!