ΑΓΩΝΕΣ

Στο καλεντάρι της F1 το Grand Prix του Βιετνάμ

Η αμερικανική εταιρία Liberty που διαχειρίζεται την Formula 1 ανακοίνωσε πως από το 2020 θα συμπεριληφθεί και το GP που θα διεξάγεται στο Ανόι.

Μία ακόμη ασιατική πίστα θα μπει στο πρόγραμμα της F1 (δείτε εδώ για το 2019) η οποία έχει σχεδιαστεί από τον εξειδικευμένο γραφείο μελετών του Hermann Tilke. Θα έχει μήκος 5,656 χιλιόμετρα, με 22 συνολικά στροφές, ενώ ενδιαφέρον έχει πως όταν τα μονοθέσια θα μπαίνουν στα pits για αλλαγή ελαστικών θα γλιτώνουν την πρώτη στροφή και ένα μέρος της διαδρομής προκειμένου να περιορίζεται η απώλεια χρόνου και ο αγώνας να αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Όπως θα καταλάβατε μιλάμε για ένα αστικό σιρκουί όπου οι δρόμοι θα κατασκευαστούν με γνώμονα GP προκειμένου να αποφευχθούν οι στροφές των 90 μοιρών που χαρακτηρίζουν άλλες πίστες του είδους. Σημαντικό ρόλο θα παίζουν και οι υψομετρικές διαφορές. Για το Βιετνάμ, που είναι ένας συνεχώς ανερχόμενος τουριστικός προορισμός, το Grand Prix θα αποτελεί μια πρώτης τάξης παγκόσμια διαφήμιση. Ειδικά όταν υπάρχει και η VinFast, η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button