BLOGNEAΝίκος Ι. Μαρινόπουλος

Το Biomega SIN Concept είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό αυτοκίνητο [blog]

Από εκείνα που σε κάνουν να απορείς πως μία μικρή εταιρία ποδηλάτων από την Δανία μπορεί να παρουσιάζει τέτοια πετυχημένα concept…

Τι και αν η Αθήνα ανακηρύχθηκε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2018. Την ώρα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης παράγονται και συναρμολογούνται αυτοκίνητα το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι να αναπολούμε το Pony και όσοι θυμούνται το μεταγενέστερο ΕΛΒΟ Aletis. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Επειδή κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες μικρότερες χώρες (π.χ. Κροατία με το Rimac) να δραστηριοποιούνται σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης, αυτή του αυτοκινήτου.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Biomega, μιας εταιρίας ποδηλάτων από την Δανία που ζήλεψε κάτι από την προ αιώνα οδό που επέλεξαν οι Skoda, Peugeot και Opel. Και επειδή έχουν αλλάξει πολύ οι Δανοί πολύ έξυπνα επέλεξαν να κινηθούν μέσω Κίνας όπου η ηλεκτροκίνηση είναι απαραίτητη για πιο καθαρό αέρα. Έτσι, το SIN Concept παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Σαγκάη, αλλά οι Δανοί φρόντισαν να συνδυάσουν την ονομασία του μοντέλου τους με την Σιγκαπούρη όπου ήδη έχουν κάνει πρόταση για ένα πιλοτικό πρόγραμμα.

Στόχος των Δανών είναι να βρουν επενδυτή και να ξεκινήσουν το 2021 την παραγωγή του πρώτου τους τετράτροχου EV με στόχο να κοστίζει 20.000 ευρώ. Ακόμη και αν το project δεν βγει στους Δανούς, ακόμη και αν τα καταφέρουν και δεν το δούμε στην Ευρώπη (μεγάλο ρόλο παίζουν οι προδιαγραφές ασφαλείας), πρόκειται πραγματικά για ένα ενδιαφέρον ηλεκτρικό concept που θα μπορούσαμε και «εμείς να φτιάξουμε».

Η μινιμάλ προσέγγιση αποτυπώνεται τόσο σχεδιαστικά όσο και στο πλαίσιο που ζυγίζει μόλις 950 κιλά χάρη στην εκτενή χρήση συνθετικών υλικών. Εκ των οποίων τα 200 κιλά αφορούν στις μπαταρίες 20 kWh που εξασφαλίζουν μια αυτονομία στα 160 χιλιόμετρα, ένα «0-100» σε 13 δευτερόλεπτα και τελική περιορισμένη στα 130 χλμ./ώρα. Η Biomega και οι Δανοί θα στοχεύσουν σε αστικά κέντρα με υπηρεσίες ride-sharing, σε επιχειρήσεις μέσω leasing, σε δημοτικά προγράμματα για κίνηση σε κέντρα χαμηλών ρύπων. «Εμείς», που; Και «πότέ»;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!