NEA

Την άνοιξη μπαίνει στην παραγωγή η Mercedes EQC

Παρόλο που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο η πρώτη ηλεκτρική Mercedes ευρείας παραγωγής θα λανσαριστεί εμπορικά το καλοκαίρι…

Αυτό που καθυστερεί την παραγωγή της EQC είναι η Accumotive (μία εταιρία που από το 2012 ανήκει στην Daimler και κατασκευάζει τις μπαταρίες). Το πρόβλημα αφορά στην οργάνωση της Accumotive σε επίπεδο παραγωγής που θα πρέπει να ενισχύσει την μονάδα της στο Kamenz (στην πρώην Ανατολικής Γερμανίας) με 1.000 ειδικούς και πριν το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Και ίσως τελικά το αντίπαλο Audi E-Tron να προλάβει και να ξεκινήσει να πωλείται νωρίτερα από την EQC.

Η Accumotive έχει πλέον μεγάλη εμπειρία (έχει κατασκευάσει πάνω από 200.000 μπαταρίες ιόντων λιθίου για Mercedes-Benz και Smart) και ήδη στην ίδια περιοχή χτίζεται ένα δεύτερο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών το οποίο θα είναι ένα από τα οκτώ που θα προμηθεύουν με μπαταρίες την Daimler. Η οποία μέσα στην επόμενη πενταετία έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα 130 ηλεκτροϋβριδικών εκδόσεων και μοντέλων, από city-cars και μικρά επαγγελματικά μέχρι μεγαλύτερη μοντέλα και SUV.

Γιατί οι μπαταρίες λιθίου εκρήγνυνται και αναφλέγονται; [tech]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!