NEA

VW Group: EV μοντέλα κάτω από τις 20.000€ – Ηλεκτρική συμμμαχία με Ford;

Η γερμανική εταιρία έχει βάλει στο στόχαστρο την Tesla και τα μοντέλα της ξεκινώντας από ένα πιο βασικό μοντέλο…

Η Volkswagen έχει θέσει ως στόχο η γκάμα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων να ξεκινά κάτω από τις 20.000 ευρώ. Ήδη για το e-up! ανακοίνωσε μια έκπτωση 3.925€ με αποτέλεσμα η τιμή να ξεκινά στην Γερμανία από τις 22.975€. Και πάλι όμως η τιμή παραμένει σχεδόν σε διπλάσια επίπεδα από ότι κοστίζει ένα συμβατικό up! (αναμένονται από του χρόνου τόσο η νέα εκδοχή του e-up! με αυτονομία 270 χλμ. όσο και τα Seat e-Mii και Skoda e-Citigo).

Όπως και να έχει η VW προετοιμάζεται να χτίσει μία πλήρη γκάμα από EV που θα στοχεύει απευθείας στην Tesla. Όπως θα είναι το I.D. Hatchback που θα βρεθεί αντιμέτωπο με το Model 3. Το I.D. Aero θα τοποθετηθεί απέναντι στο Model S και θα κατασκευάζεται στο Emden της Γερμανίας και στην θέση του Passat που θα μας αποχαιρετίσει. Στα πλάνα του VW Group είναι και η προστασία του εργατικού δυναμικού και για αν το πετύχει θα αναβαθμίσει τρία μεγάλα εργοστάσια του σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα χτυπήσουν την Tesla.

Μάλιστα η Volkswagen θα προχωρήσει και σε στρατηγικές συμμαχίες όπως με την Ford. Πέρα από την κοινή εξέλιξη νέων τεχνολογιών συμπεριλαμβανομένης και της αυτόνομης οδήγησης, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν την συμπαραγωγή επαγγελματικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι το I.D. Buzz. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά σε ένα συνέδριο της VW στις 16 Νοεμβρίου.

Η επιθετική πολιτική της Ε.Ε. που θέλει να επιβάλλει την ηλεκτροκίνηση προβλέπει πολύ αυστηρή μείωση του CO2 και κατά 35% μέχρι το 2030. Για να επιτευχθεί αυτό η Ford λογικά θα συμμαχήσει με την Volkswagen που προχωρά σε τεράστια επένδυση πάνω στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από την άλλη η Volkswagen θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ισχυρή παρουσία που έχει η Ford στα επαγγελματικά και στα pick-up με προτεραιότητα την αμερικανική ήπειρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!