NEA

Η Mazda πρέπει να την δει ηλεκτρικά, αλλιώς…

Για να αποφύγει τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπει η Ε.Ε. η ιαπωνική εταιρία θα πρέπει να κατασκευάσει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV).

Οι Ιάπωνες είχαν δηλώσει πριν από μερικά χρόνια πως τα συμβατικής τεχνολογίας αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες έχουν πολλά να δώσουν ακόμη σνομπάροντας τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Λόγω της μεγάλης αναλογίας πωλήσεων σε SUV η Mazda έχει ήδη να αντιμετωπίσει πρόστιμα για φέτος στην Ε.Ε. που φτάνουν τα 88 εκατομμύρια δολάρια. Η Mazda χρειάζεται απαραίτητα οχήματα μηδενικών ρύπων για να μειώσει το μέσο όρο CO2 του στόλου της και παράλληλα υβριδοποίηση των μοντέλων της. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και άλλοι κατασκευαστές όπως οι Honda, Nissan, Suzuki κ.α.

Μαζί με την Mazda αρκετοί Ιάπωνες κατασκευαστές θα πρέπει να αποκτήσουν με το ζόρι BEV οχήματα ώστε να αποφύγουν τα πολύ υψηλά πέναλτι που προβλέπει η Ε.Ε. Μάλιστα το συνολικό μπουγιουρντί για τους Ιάπωνες μπορεί να φτάσει τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια αν δεν συμμορφωθούν σταδιακά από το 2020, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο σχετική ανάλυση της HIS Markit.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!