NEA

Επίσημα η συνεργασία VW και Ford

Οι δύο κατασκευαστές θα κατασκευάσουν από κοινού ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όπως ανακοινώθηκε στην ετήσια σύσκεψη του Δ.Σ. της Volkswagen.

O Herbert Diess είπε στην σύσκεψη αυτή πως δεν υπάρχουν πλάνα για συγχώνευση των δύο εταιριών αλλά για νέες συνεργασίες ξεκινώντας από τα επαγγελματικά οχήματα. Η Ford διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο τόσο στα ελαφρά επαγγελματικά όσο και στα pick-up όταν η VW επιθυμεί να προχωρήσει σε οικονομία κλίμακος. Παρά ταύτα έχει διευκρινιστεί πως οι δύο εταιρίες θα παραμείνουν ανταγωνιστικές με διαφορετικό μάρκετινγκ και τιμολογιακή πολιτική.

Παράλληλα η VW ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αύξηση της επένδυσης της στην ηλεκτροκίνηση έως το 2023 προχωρώντας από τα 39 δισεκατομμύρια δολάρια στα 50. Φήμες ακούγονται πως η Ford επιθυμεί την συμπαραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με την VW που θα την βοηθούσε να αντιμετωπίσει στην Ευρώπη το χαμηλό μέσο όρο CO2. Από την άλλη η Volkswagen θα μπορούσε να επωφεληθεί από έσοδα μέσω μιας τέτοιας ηλεκτρικής συμμαχίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!