NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη για το Ford Focus Active Wagon

Αποφασισμένη να προσφέρει μία έκδοση ανάμεσα σε SW και crossover, η Ford δίνει μία νέα διάσταση στο δημοφιλές της μικρομεσαίο.

Το νέο Focus Active Wagon είναι αλήθεια ότι συνδυάζει στοιχεία από διάφορες κατηγορίες. Υπερυψωμένο κατά 30 χλστ. στον μπροστινό άξονα και 34 χλστ. στον πίσω, με ενισχύσεις σε προφυλακτήρες και φτερά, καθώς επίσης και με ράγες οροφής, δίνει ξεκάθαρα την αίσθηση ότι δεν πρόκειται για ένα απλό station wagon.

Οι δημιουργοί του θέλησαν να κατασκευάσουν ένα όχημα που να μπορεί να κινηθεί και σε πιο απαιτητικές διαδρομές. Ως εκ τούτου, πέρα από τις οπτικές διαφοροποιήσεις, φρόντισαν να τροποποιήσουν κατάλληλα το αμάξωμα και να προσθέσουν ενισχυμένες αναρτήσεις, ειδικά στον πίσω άξονα.

Επιπροσθέτως, στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου πρόσθεσαν δύο νέα οδηγικά modes. Πέρα από τα ήδη υπάρχοντα Eco, Normal και Sport, το Focus Active Wagon διαθέτει επίσης τα Slippery και Trail, τα οποία φροντίζουν να περάσουν καλύτερα τη ροπή του κινητήρα σε λάσπη, άμμο, χιόνι και άλλες επιφάνειες μειωμένης τριβής.

Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα που θα συνοδεύουν το αυτοκίνητο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 2 κινητήρων EcoBoost, καθώς και 2 EcoBlue. Οι πρώτοι είναι 1.0 λίτρου με 125 PS και 1.5 λίτρων με 150PS ενώ οι δεύτεροι, diesel, είναι 1.5 λίτρων με 120 PS και 2.0 λίτρων με 150PS. Διαθέσιμο θα είναι ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, καθώς και ένα αυτόματο, οκτώ σχέσεων. Μην ψάξετε πάντως για τετρακίνηση, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!