NEA

Το Toyota Prius AWD-i… πάει με τα τέσσερα!

Στο Los Angeles η Toyota παρουσίασε μαζί με το facelift Prius και τη νέα του τετρακίνητη εκδοχή που θα κυκλοφορήσει αρχές 2019 και στην Ευρώπη.

Στην Toyota θεωρούν πως υπάρχει κοινό για ένα τετρακίνητο Prius που θα μπορεί να κινείται με μεγαλύτερη ασφάλεια σε χώρες με βαρύ χειμώνα. Πρακτικά η τετρακίνηση AWD-i περιλαμβάνει έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που έως τα 10 χλμ./ώρα μεταφέρει μόνιμα και αυτόματα την ροπή για ομαλή εκκίνηση. Από εκεί και σε ταχύτητες έως 70 χλμ./ώρα ο πίσω ηλεκτροκινητήρας εμπλέκεται ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης και την διαφορά περιστροφής ανάμεσα στους δύο άξονες.

Προς το παρόν η Toyota δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία του AWD-i που θα μπορούσε να περάσει και στο C-HR μιας και δύο υβριδικά βασίζονται στην πλατφόρμα TNGA. Μία σημαντική διαφορά αφορά στις μπαταρίες. Τα προσθιοκίνητα Prius έχουν λιθίου-ιόντων αλλά στα τετρακίνητα υπάρχουν νικελίου-μετάλλου υδριδίου για καλύτερη απόδοση στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τέλος να πούμε πως όλη η γκάμα του Prius πέρασε από ένα facelift με το σύστημα πολυμέσων να δέχεται ένα update με το Touch 2 και την οθόνη αφής 6,1 ιντσών. Μαζί με το Hybrid AWD-i το ιαπωνικό μοντέλο θα κάνει την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα τον ερχόμενο Ιανουάριο στην έκθεση αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες, εκεί δηλαδή που κατοικοεδρεύει η Toyota στην γηραιά ήπειρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!