NEA

H Skoda αποκαλύπτει το ταμπλό του Scala

Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες έδωσε στην δημοσιότητα η τσέχικη εταιρία για το πολύ σημαντικό για αυτή Scala…

Ουσιαστικά πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Rapid, αλλά με το Scala η Skoda θα θελήσει να ανεβάσει τον πήχη στην κατηγορία όπως έχει κάνει με την Octavia. Έτσι, το Scala δίχως να απομακρυνθεί πολύ από την λογική του «προσφέρω περισσότερα από ότι πληρώνω» θα είναι ένα ποιοτικό hatchback με όλες τις τεχνολογίες και αρκετά στοιχεία που θα δούμε ακόμη και από το επόμενο Golf.

Κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Scala έκδοσης DSG με την όμορφή touch-screen διαγώνιου 9,2 ιντσών που πλαισιώνεται εύτακτα από την επιλογή βασικών λειτουργιών. Χαμηλότερα υπάρχουν οι διακόπτες για τον κλιματισμό με ψηφιακές ενδείξεις, ένας διακόπτης Mode προμηνύει την επιλογή οδηγικών προφίλ, ο διπλανός σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός και παραμετροποιήσιμος.  

To μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,362 μέτρα και το πλάτος στα 1,793 μέτρα, κάτι που σημαίνει πως το Scala είναι ελαφρώς πιο μακρύ και πιο φαρδύ από το VW Golf.  Πάντως οι χώροι αναμένονται σημαντικά μεγαλύτεροι χάρη στο μεταξόνιο των 2,469 μέτρων και ενδεικτικό αυτών αποτελεί το πορτμπαγκάζ των 467 λίτρων που εκτοξεύεται στα 1.410 όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν.

Η Skoda αναφέρει πως η γκάμα των πέντε εκδόσεων κινητήρων θα περιλαμβάνει τους κινητήρες 1.0 TSI, 1.5 TSI και τον diesel 1.6 TDI με ισχύ από 90 ίππους και 150 στην κορυφαία όταν θα υπάρχουν επιλογές σε σαζμάν με 5 ή 6 σχέσεις και διπλόδισκα DSG-7. Όλοι οι κινητήρες θα είναι turbo με άμεσο ψεκασμό, φίλτρα μικροσωματιδίων, start/stop, ανάκτηση ενέργειας, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με φυσικό αέριο (η 1.0 TGI από το Seat Arona). Το νέο Scala αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 6 Δεκεμβρίου, στο Τελ Αβίβ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!