ΔΙΑΦΟΡΑ

Με 5 Αστέρια Βαθμολογήθηκε η ασφάλεια του Eclipse Cross στα crash tests του FY2018 JNCAP

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ανακοίνωσε ότι το crossover SUV Eclipse Cross απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του FY2018 JNCAP*1 για την ασφάλεια που παρέχει στις συγκρούσεις, ενώ βαθμολογήθηκε με ASV++*2 για την ενεργητική του ασφάλεια.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν το υψηλό επίπεδο προστασίας που παρέχει το Eclipse Cross σε περίπτωση σύγκρουσης και τις δυνατότητές του σε άλλους τομείς της ασφάλειας. Το Eclipse Cross χρησιμοποιεί τη δομή αμαξώματος RISE*3 της Mitsubishi, με υψηλή ικανότητα απόσβεσης ενέργειας, κλωβό επιβατών ανθεκτικό στην παραμόρφωση, και επτά αερόσακους SRS σχεδιασμένους να παρέχουν υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας.

Αν και η ‘coupe’ σχεδίαση του SUV δίνει έμφαση στο εξωτερικό στυλ,  η αυξημένη ικανότητα απορρόφησης της ενέργειας σύγκρουσης από τους προβολείς, τον προφυλακτήρα και άλλα στοιχεία του εμπρός τμήματος καθώς και η ύπαρξη άφθονου χώρου κάτω από το καπό του κινητήρα σημαίνουν ανώτερη προστασία για τους πεζούς. Επίσης, το σύστημα Forward Collision Mitigation (FCM) της Mitsubishi χαρίζει στο Eclipse Cross ένα υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας.

Επιπλέον της πεντάστερης κατάταξης FY2018 JNCAP 5, το Eclipse Cross έχει διαπρέψει στα Euro NCAP, ANCAP Αυστραλίας/Ν. Ζηλανδίας, ASEAN NCAP της περιοχής ASEAN και Latin NCAP της Λατινικής Αμερικής.

*1…Japan New Car Assessment Program – πρόγραμμα αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων υπό την αιγίδα του Ιαπωνικού Υπουργείου Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού και της Εθνικής Υπηρεσίας για την Αυτοκινητιστική Ασφάλεια & τη Βοήθεια Θυμάτων (NASVA).

*2…Advanced Safety Vehicle – Προηγμένη Ασφάλεια Οχήματος (όπως ορίζεται από το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού).

*3…Ενισχυμένη δομή αμαξώματος – Reinforced Impact Safety Evolution.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!