NEA

Euro NCAP: Ποιο μοντέλο δεν πήρε κανένα αστέρι; [vid]

Στον πιο πρόσφατο κύκλο crash-test αξιολογήθηκαν συνολικά εννέα μοντέλα εκ των οποίων τα επτά ήταν πεντάστερα…

Αυτά ήταν τα Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-PACE, Peugeot 508 και Volvo V60/S60. Ωστόσο, το γνώριμο Fiat Panda που επέστρεψε στις δοκιμές πρόσκρουσης (η τελευταία ήταν το 2011) δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από το να μη συγκεντρώσει κανένα αστέρι! Μάλιστα ο Euro NCAP δηλώνει πως το μόνο θετικό από πλευράς ηλεκτρονικών ήταν η υπενθύμιση για την ζώνη ασφαλείας και για αυτό βαθμολογήθηκε με 7%.

Πολύ χαμηλή ήταν η αξιολόγηση και για την προστασία παιδιών στο πίσω κάθισμα ενώ στην μετωπική προστασία για ενήλικες είχε μόλις 45%. Αξίζει να σημειωθεί πως και για το 2017 την χαμηλότερη βαθμολογία είχε συγκεντρώσει το καταργημένο πλέον Punto και όπως γίνεται αντιληπτό τα πιο ώριμα τεχνολογικά αυτοκίνητα δύσκολα μπορούν πλέον να πετύχουν κάποια βασική διάκριση στον Euro NCAP.

Ακόμη και το Jeep Wrangler που ανήκει στα καθαρόαιμα 4×4 με σαφή προτεραιότητα στο off-road τα πήγε καλύτερα συγκεντρώνοντας ένα αστέρι. Πάντως και εδώ ο Euro NCAP δηλώνει απογοητευμένος από ένα νέο μοντέλο έστω και αν πρόκειται για μία πολύ ειδική περίπτωση αυτοκινήτου ως σασί. Κάπως έτσι τα δύο μοντέλα της Fiat-Chrysler έχουν συγκεντρώσει για το 2018 την χαμηλότερη βαθμολογία με αμέσως «καλύτερη» επίδοση ενός επίσης ικανού 4×4, του νέου Suzuki Jimny.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!