NEASMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To VW I.D. R ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ του Ring

Η ημερομηνία έχει ήδη κλείσει. Μάιος του 2019. Όσο για τους εξομοιωτές, έχουν ήδη πιάσει δουλειά και λένε πως ένας χρόνος ίσως και κάτω από τα 5:30 λεπτά είναι εφικτός!

Για όσους δεν θυμόσαστε, μιλάμε για το ίδιο ηλεκτρικό αγωνιστικό που τρέλανε τα χρονόμετρα στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, πριν από μερικούς μήνες. Ο επόμενος στόχος του είναι η πράσινη κόλαση του Nurburgring, όπου θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ πίστας για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ενημερωτικά, αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέχει το NIO EP9, με 6:45.90 λεπτά. Μέχρι πρότινος το απόλυτο ρεκόρ ήταν στα 6:11, επίδοση που κρατούσε 30 χρόνια τώρα.

Βέβαια, πρόσφατα η Porsche με την εξωπραγματική 919 Hybrid Evo έχει σημειώσει ένα 5:19.55, που δείχνει σχεδόν ακατάρριπτο, από οτιδήποτε. Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται οι άνθρωποι της VW δείχνουν να στοχεύουν περισσότερο προς αυτό παρά προς τον χρόνο του ΝΙΟ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γύροι που επιτυγχάνουν με τον εξομοιωτή βρίσκονται κάτω από τα 5:30 λεπτά (πάνω από 1 λεπτό ταχύτεροι του ΝΙΟ!). Όταν έρθει η ώρα για την τελική προσπάθεια, στο Nurburgring, πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού θα κάτσει ο Romain Dumas, όντας ο ιδανικός για τη δουλειά. Ο ίδιος είναι που έσπασε το ρεκόρ στο Pikes Peak, ενώ έχει πετύχει και 4 νίκες στις 24 ώρες του Nurburgring!

Όσο για το αγωνιστικό, πέρα από τη διαστημική του εμφάνιση, θυμίζουμε ότι κινείται από 2 ισχυρότατους ηλεκτροκινητήρες, που του δίνουν ισχύ 500kW και ροπή 650 Nm. Με συνολικό βάρος μόλις 1.100 κιλά, μπορεί και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,25 δλ. Να σπάσει το ρεκόρ της 919 είναι μάλλον απίθανο, σίγουρα όμως θα κινηθεί αρκετά κοντά σε αυτή.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!