NEA

Ποιο είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στο Nurburgring; [vid]

Η Porsche 919 Evo (έστω και βελτιωμένη δίχως να πληροί τις νόρμες της FIA) είναι η απόλυτη βασίλισσα στο Ring συνθλίβοντας κατά 52 δευτερόλεπτα ένα ρεκόρ που κρατούσε από τον Μάιο του 1983!

Το ρεκόρ του 1983 ήταν στα 6:11.13 και ανήκε στον Stefan Bellof και στην Porsche 956 C. Η γερμανική εταιρία επέστρεψε με τον Timo Bernhard στο τιμόνι μίας 919 Evo με 1.176 άλογα, απόβαρο στα 849 κιλά και 50% περισσότερο downforce, απ’ ότι ένα πρωτότυπο κατηγορίας LMP1! Για να καταρρίψει ένα ρεκόρ που κρατούσε 35 ολόκληρα χρόνια σημειώνοντας μία επίδοση στα 5:19.55 ώστε να ανακηρυχθεί σε ότι ταχύτερο έχει περάσει από την Πράσινη Κόλαση.

Αν και μιλάμε για ένα “πειραγμένο” αγωνιστικό πρωτότυπο με τεχνολογία από το πρωτάθλημα WEC (με αγώνες όπως του Le Mans), η επίδοση αυτή ακούγεται απίστευτη και οι ιθύνοντες της ομάδας υποστηρίζουν πως μπορούν να κατεβάσουν ακόμη περισσότερο τον χρόνο. Ακόμη και κάτω από τα 5 λεπτά! Για να δούμε αν αυτό το ρεκόρ ανοίγει ένα νέο άτυπο κύκλο κόντρας περνώντας από τα αυτοκίνητα παραγωγής (το ταχύτερο είναι η Porsche GT2 RS, η Porsche 911 GT3 RS είναι το ταχύτερο ατμοσφαιρικό) στα αγωνιστικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!