NEA

Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση των τεσσάρων turbo σε μια Bugatti Veyron;

Ακόμη και αν έχεις κανείς το ποσό για να αποκτήσει ένα hypercar χρειάζονται αρκετά και για την συντήρησή του…

Πάρτε για παράδειγμα την Bugatti Veyron που οποιαδήποτε λεπτομέρεια πάνω της γράφει και από ένα τουλάχιστον τετραψήφιο κόστος επισκευής. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά π.χ. την αντικατάσταση των εισαγωγής του αέρα που κοστίζουν συνολικά κάπου στα 8.000 δολάρια + εργατικό κόστος στα 1.800 δολάρια. Σε μία Lamborghini Huracan το κόστος των ανταλλακτικών είναι στα 1.200 δολάρια και σε μια Corvette κάτι παραπάνω από 200 δολάρια.

Αν το turbo πάθει κάποια βλάβη, ακόμη και αν κολλήσει η waste-gate, πάει για πέταμα. Το κόστος για το καθένα, μιας και υπάρχουν δύο ζεύγη στον W16, υπολογίζεται στα 6.400 δολάρια με κόστος αντικατάστασης στα 9.000 δολάρια το ζευγάρι.

Ακόμη και ένας αισθητήρας αναγνώρισης της θέσης του εκκεντροφόρου που έχει κόστος αγοράς 9 δολάρια πάει πακέτο τετράδα με κόστος αντικατάστασης 7.200 δολάρια. Στα 15.000 δολάρια είναι οι τέσσερις αισθητήρες μέτρησης οξυγόνου (προφανώς οι λ).

Ανάμεσα στα πολλά άλλα υπάρχει και ένας που θα σας φύγει το κλαπέτο. Για να αλλάξει ένα ρεζερβουάρ των 20.000 δολαρίων στην Veyron η συνολική τιμή εκτοξεύεται στα 42.000 δολάρια λόγω της πολύωρης διαδικασίας. Αυτά για να ξέρετε με τι άγχος ζει ένας κάτοχος μια Veyron ·μην βαράτε, πλάκα κάνω :-)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!