NEA

Το Pininfarina Battista θα είναι ένα ηλεκτρικό hypercar

Στη νέα του εποχή το σχεδιαστικό κέντρο Pininfarina μετουσιώνεται σε έναν κατασκευαστή ηλεκτρικού hypercar με 1.900 άλογα!

Η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα την ονομασία του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου που τιμά τον Battista ‘Pinin’ Farina. Για αυτό και το ηλεκτρικό hypercar που βλέπετε θα λανσαριστεί το 2020 και ακριβώς 90 χρόνια μετά την ίδρυση της Carrozzeria Pininfarina. Νωρίτερα το εντυπωσιακό concept θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο σαλόνι της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ήδη ο Paolo Pininfarina, ο πρόεδρος της εταιρίας και εγγονός του ιδρυτή, έχει επιβεβαιώσει πως το Battista θα παραχθεί σε συνολικά 150 αυτοκίνητα (από 50 για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία) με εκτιμώμενη τιμή στα περίπου 2-2,5 εκ. δολάρια. To σύστημα πρόωσης του Battista θα προέρχεται από την Rimac, την γνωστή κροατική εταιρία της οποίας πρόσφατα εξαγόρασε το 10% η Porsche.

Η συνδυαστική απόδοση θα είναι στα 1.900 άλογα και στα 2.300 Nm από την γνωστή διάταξη με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ. Οι μπαταρίες θα προσφέρουν περίπου 500 χιλιόμετρα αυτονομίας με χαλαρούς ρυθμούς. Πάντως το Battista θα έχει χαλαρά το 0-100 κάτω από τα 2 δλ. με 0-300 το πολύ στα 12 δλ. και τελικά που θα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!