NEASMS

H Avian Motors θέλει μια ηλεκτρική Mustang με 840 άλογα

Μια start-up εταιρία από τη Ρωσία σχεδιάζει να επαναφέρει την Mustang του 1967 εφοδιάζοντας την με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης…

Αυτοκίνητα όπως η Mustang θα στέκονται πάντοτε στην επικαιρότητα. Ειδικά όταν μιλάμε για την πιο κλασική σε μία εκμοντερνισμένη εκδοχή που η Avian Motors την αποκαλεί R67 και που ξεχωρίζει από τα πιο σύγχρονα φωτιστικά σώματα, τις αναδιπλούμενες χειρολαβές, τις νέας σχεδίασης ζάντες 20 ιντσών και ένα εσωτερικό που με την κάθετη μεγάλη touch-screen μας θυμίζει κάτι από Tesla.

Έτσι και αλλιώς το σύστημα πρόωσης είναι καθαρά ηλεκτρικό και περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα με συνδυαστική ισχύ 840 άλογα και 966 Nm ροπής. Όσο για την αυτονομία οι μεγάλες μπαταρίες 100 kWh εξασφαλίζουν πάνω από 500 χιλιόμετρα αυτονομίας όταν το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 2,2 δευτερόλεπτα.  

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και το αμάξωμα από ανθρακονήματα με την πίσω πτέρυγα να αναπτύσσεται αυτόματα πάνω από τα 120 χλμ./ώρα. Φυσικά το R67 είναι ένα concept αλλά με την ευελιξία που υπάρχει στην κατασκευή ενός απλούστερου δομικά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μπορούσε κάποια στιγμή να περάσει στην παραγωγή. Αρκεί φυσικά να βρεθεί ο κατάλληλος χρηματοδότης του πολύ ενδιαφέροντας project.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!