NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Elon Musk ανακοίνωσε το υπόγειο Loop στο Los Angeles

Η Boring Company, μία εταιρία του Elon Musk, εγκαινίασε το πρώτο τούνελ μήκους 1,8 χλμ. που περνά κάτω από την πόλη των Αγγέλων.

Όσο μεγάλο και αν είναι το όραμα του Musk έχει πάρει μπροστά και ήδη το πρώτο κομμάτι έχει ολοκληρωθεί. Θεωρητικά στο Loop ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί με απόλυτη ασφάλεια και εντελώς αυτόνομα, καθώς και να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ./ώρα. Όχι μόνο του, αλλά πάνω σε ειδικά «ράουλα» που εφάπτονται με τα πλευρικά τοιχώματα του τούνελ (παρατηρείστε την παρακάτω εικόνα).

Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη αφού ολοκληρώθηκε μόλις ένα μικρό τμήμα στο οποίο έγινε και δοκιμαστική βόλτα. Για τη δοκιμή του τούνελ δεν χρησιμοποιήθηκε ένα αυτόνομο Model XC, αλλά ένα που το οδηγούσε υπάλληλος της εταιρείας με συμμετοχή στο Indy 500 και με ταχύτητα έως 80 χλμ./ώρα.

H κατασκευή του τούνελ δοκιμών της Loop έχει πλάτος 4,3 μέτρα, κόστισε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια και ολοκληρώθηκε σε σχεδόν 18 μήνες. Μόλις η σήραγγα ολοκληρωθεί θα μπορεί να υποστηρίζει την διέλευση έως 4.000 ηλεκτρικών οχημάτων την ώρα. Για να δούμε, τι θα δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!