NEA

VW Group: Ακόμη 2 δισεκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις το 2019

Οι αποζημιώσεις για το περιβόητο dieselgate θα συνεχιστούν και το νέο έτος με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρίας να έχει υπολογίσει ήδη ακόμη 2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι αποζημιώσεις και τα λοιπά έξοδα γύρω από την αποκατάσταση και το συμμάζεμά του σκανδάλου με την παραποίησής των εκπομπών ρύπων θα συνεχιστεί και το 2020 με τον γερμανικό όμιλο να καταβάλλει ακόμη 1 δισ. ευρώ. Αυτό το ποσό θα προστεθεί και στα 5,5 δισεκατομμύρια που δόθηκαν ελέω dieselgate και το 2018.

Συνολικά και από το 2015, από το ταμείο του VW Group έχουν “πετάξει” περίπου 27 δισεκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ανακλήσεις, επιδιορθώσεις και λοιπά έξοδα που προκάλεσε το dieselgate.

Στην περίπτωση μικρότερης εταιρίας η τιμωρία θα μπορούσε να είναι εξοντωτική. Ωστόσο, ο γερμανικός όμιλος παρά το μεγάλο πλήγμα (και σε επίπεδο γοήτρου) καταφέρνει να σημειώνει κέρδη και να επενδύει τεράστια ποσά στην ηλεκτροκίνηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!