NEA

Ολική επαναφορά για μια ΒΜW 1600 GT Convertible

Την δεκαετία του 1960 η BMW κατασκεύασε μερικά από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα στην ιστορία της…

Όπως η 1600 GT (ή Glas GT όπως την ονόμαζαν), η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 1.255 κομμάτια. Κάτι που την καθιστά από μόνο του αρκετά σπάνια. Υπάρχει όμως μια έκδοση της σειράς που είναι κυριολεκτικά μοναδική. Πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου, η οποία μπήκε σε διαδικασία εξέλιξης ύστερα από την παραγγελία του εμβληματικού αντιπροσώπου της BMW στις ΗΠΑ Max Hoffmann.

Η BMW ξεκίνησε να κατασκευάζει το αυτοκίνητο, όμως τελικά δεν πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην παραγωγή. Το ένα από τα δύο μοντέλα που είχαν ξεκινήσει να κατασκευάζονται καταστράφηκε, ενώ το ένα και μοναδικό που ολοκληρώθηκε δόθηκε σε μέλος της οικογένειας Quandt στην οποία ανήκει η BMW. Μετά από πολλά χρόνια και αρκετές αλλαγές χεριών, βρέθηκε πριν ένα χρόνο στο ειδικό τμήμα BMW Classic το οποίο ανέλαβε την αναπαλαίωσή της.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών, καθώς οι νεαροί που ασχολήθηκαν μαζί της την πρόσεξαν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, είτε αφορά το κόκκινο δερμάτινο σαλόνι της είτε έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση και την επίσης κόκκινη οροφή. Πλέον η πανέμορφη GT 1600 Convertible θα εκτίθεται στο μουσείο της Βαυαρικής εταιρίας, θυμίζοντας σε όλους πόσο όμορφα αυτοκίνητα έφτιαχνε η BMW στην δεκαετία του 1960.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!