NEA

Πήραν μπροστά τα 1.750 άλογα του SSC Tuatara [vid]

To εντυπωσιακό αμερικανικό supercar είχε παρουσιαστεί πέρυσι το καλοκαίρι στο Pebble Beach για να διεκδικήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο…

Έναν τίτλο που για την ώρα κατέχει το Koenigsegg Agera RS και με διεκδικητές το Venom 5 ή ακόμη και την Bugatti Chiron και παρά τα όσα λένε οι Γάλλοι πως δεν τους ενδιαφέρουν τάχα τα ρεκόρ. Όπως και να έχει η Tuatara φαίνεται πως έχει όλα τα εφόδια για να σπάσει την τελική των 300 μιλίων ανά ώρα και στο video που αναρτήθηκε στο κανάλι WVM3DreamDrives βλέπουμε το δεύτερο πρωτότυπο να κινείται έστω και για λίγο.

Υπενθυμίζεται πως το SSC Tuatara αποτελεί τον διάδοχο του SSC Ultimate Aero που την περίοδο 2004-2008 κατείχε το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου «παραγωγής» με τελική στα 412,28 χλμ./ώρα (αργότερα το ρεκόρ αυτό έσπασε και η Bugatti Veyron). Στόχος της Tuatara είναι να ξεπεράσει τα 480 χλμ./ώρα και φυσικά να καταρρίψει το ρεκόρ των 447,19 χλμ./ώρα που κατέχει το Agera RS.

Για να φτάσει στο στόχο της η κεντρομήχανη Tuatara «φορά» έναν twin-turbo V8 των 5,9 λίτρων με ισχύ στα 1.740 άλογα και κίνηση στους πίσω τροχούς. Θα κατασκευαστούν μόλις 100 μονάδες με αμάξωμα από carbon fiber ώστε το βάρος να μην ξεπερνά τα 1.247 κιλά και ταυτόχρονα ο αεροδυναμικός συντελεστής να είναι στο 0,279.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!