ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Valeo XtraVue «βλέπει» μέσα από τα αυτοκίνητα [vid]

Ο γνωστός προμηθευτής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών παρουσίασε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas ένα προηγμένο σύστημα πρόληψης και ασφάλειας…

Η κίνηση πίσω από ένα μεγαλύτερου όγκου αυτοκίνητο όπως ένα φορτηγό ή ένα τρέιλερ περιορίζει πολύ το οπτικό πεδίο ενός οδηγού κάνοντας την διαδικασία της προσπέρασης πιο επικίνδυνη. Η Valeo παρουσίασε μία προηγμένη πειραματική τεχνολογία που βασίζεται σε ένα σύστημα από κάμερες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και του τρέιλερ (ή γενικότερα του προπορευόμενου μεγαλύτερου οχήματος).

Ουσιαστικά το XtraVue δεν είναι κάτι νέο καθώς είχε παρουσιάσει την αρχική ιδέα από πέρυσι, όπως θα δείτε στο βίντεο. Απλά τώρα επανέρχεται και μας δείχνει το σύστημα και στην «πράξη» όπου χάρη στην τεχνολογία και την επικοινωνία Vehicle-2-Vehicle (V2V) είναι εφικτή η απεικόνιση της θέας μπροστά και μέσα από προπορευόμενα οχήματα σε μία οθόνη στο αυτοκίνητο που ακολουθεί. Φυσικά πρόκειται για ένα σενάριο εντελώς πειραματικό και στο πλαίσιο της εξέλιξης της πλήρους αυτόνομης οδήγησης στο μέλλον.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!