NEASMS

Η Shelby GT500 είναι η ταχύτερη Ford Mustang που έχει υπάρξει!

Για την περίσταση ο V8 των 5,2 λίτρων έχει αποκτήσει έναν μεγαλύτερο μηχανικό υπερσυμπιεστή με αποτέλεσμα η ισχύς του μοτέρ να ξεπερνά τα 700 άλογα!

Η Ford δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ιπποδύναμη της GT500 που κάνει ντεμπούτο στο Detroit, αλλά με βεβαιότητα διατείνεται πως αυτή είναι η πιο γρήγορη Mustang όλων των εποχών. Εκτιμώμενες είναι και οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Ford, με το 0-100 χλμ./ώρα να είναι κάπου στα 3,5 δευτερόλεπτα και τα 0-400 μέτρα στα 11 δευτερόλεπτα.

Σε σχέση με την GT350 υπάρχει μια τεράστια γρίλια και διπλάσιες εισαγωγές αέρα για να αναπνέει αλλά και να ψύχεται καλύτερα ο V8 (η ροή αέρα είναι 50% μεγαλύτερη). Ενισχυμένο είναι και το αεροδυναμικό πακέτο, οι κάρμπον τροχοί είναι στις 20 ίντσες, υπάρχουν μεγαλύτερα σπόιλερ εμπρός/πίσω, ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα και ένας νέος τεράστιος διαχύτης.

Για να περνούν τα +700 άλογα στους πίσω τροχούς (όσο το δυνατόν πιο ομαλά) έχουν γίνει αλλαγές στην πίσω ανάρτηση (ελαφρύτερα ελατήρια και νέα μαγνητοροϊκά αμορτισέρ MagneRide). Για λόγους αντοχής το διπλόδισκο 7άρι αυτόματο κιβώτιο είναι της Tremec και βασίζεται στου Ford GT, ενώ ο άξονας μετάδοσης είναι από ανθρακόνημα.

Οι αλλαγές των σχέσεων πραγματοποιούνται σε λιγότερο από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου, υπάρχουν προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Drag, Track), το launch control, το in line lock για ατέλειωτα burnout, νέα ηλεκτρομηχανική κρεμαγέρα, 6-πιστονα μπροστά Brembo με δισκόφρενα 420 χιλιοστών κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button