ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H ZF σχεδιάζει νέα υβριδικά συστήματα μετάδοσης

Η γερμανική εταιρία επενδύει 800 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο Saarbrücken (Γερμανία) στο πλαίσιο της υβριδοποίησης.

Στα επόμενα χρόνια θα λανσαριστούν πολλά νέα plug-in υβριδικά μοντέλα (PHEV) και ένα από τα βασικότερα στοιχεία της τεχνολογίας τους αφορά στην μετάδοση και στον συνδυασμό του θερμικού κινητήρα με τον ηλεκτροκίνητα.

Στόχος της ZF είναι η εξέλιξη συστημάτων που από το 2021 θα τοποθετούνται σε PHΕV μοντέλα με τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα καθαρής ηλεκτροκίνησης (όταν με τα σημερινά δεδομένα ο μέσος όρος ηλεκτροκίνησης των PHEV δεν ξεπερνά τα 50 χλμ.).

Παράλληλα η νέα υβριδική μετάδοση, που θα προορίζεται για πισωκίνητα μοντέλα, θα αποδίδει έως 218 άλογα (ξέχωρα από τον θερμικό κινητήρα, σήμερα η ισχύς φτάνει έως 134 ίππους) με ενσωματωμένο το σέρβο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η ZF κατασκευάζει στο Saarbrücken τα υβριδικά αυτόματα κιβώτια 8 σχέσεων για μοντέλα Audi, BMW και Land Rover, ενώ στο Brandenburg για τις Bentley και Porsche.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!