NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Apple: απολύσεις στο τμήμα αυτόνομων οχημάτων

Ο τεχνολογικός γίγαντας αναδιοργανώνει το μυστικό του Project Titan, που αφορά στην εξέλιξη τεχνολογιών σχετικών με την αυτόνομη οδήγηση.

Απόφαση της εταιρίας είναι να προβεί σε μείωση του προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα έχει αποφασίσει απολύσεις τουλάχιστον 200 εργαζομένων, ενώ θα απομακρύνει έναν ακόμα απροσδιόριστο αριθμό ατόμων, τα οποία όμως θα αξιοποιήσει σε άλλα τμήματα της Apple. Το ίδιο το Project Titan συνεχίζει να παραμένει απόρρητο, ως προς τους στόχους του, τέτοιες όμως κινήσεις ενισχύουν τις φήμες που το θέλουν να περιορίζει τις βλέψεις του, από την κατασκευή πλήρως αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων μόνο στο κομμάτι της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του εκπροσώπου της εταιρίας. «Έχουμε μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα που εργάζεται πάνω σε αυτόνομα συστήματα και άλλες συναφείς τεχνολογίες της Apple. Καθώς το τμήμα έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του σε διάφορους βασικούς τομείς για το 2019, ορισμένες ομάδες μετακινήθηκαν σε άλλα τμήματα της εταιρείας, για να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια σε τομείς όπως η μηχανική εκμάθηση και σε άλλες πρωτοβουλίες στα επί μέρους τμήματα της Apple. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία με τα αυτόνομα συστήματα, και πως Apple έχει μοναδικές δυνατότητες για να συμβάλει στην ανάπτυξη τους, στο πλέον φιλόδοξο εγχείρημα μηχανικής εκμάθησης που έχει υπάρξει».

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το Project Titan απασχολούσε περίπου 2.700 άτομα. Επί κεφαλής του όλου έργου είναι ο Doug Field, πρώην αντιπρόεδρος της Tesla. Αυτή τη στιγμή η Apple πραγματοποιεί δοκιμές του συστήματος στους δρόμους της Καλιφόρνια, χρησιμοποιώντας κατά κανόνα πρωτότυπα οχήματα Lexus.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!