ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα Ford Ranger ρυμουλκεί 15 τροχόσπιτα! [vid]

Τι θα δείχνατε αν θέλετε να τονίσετε την ελκτική ικανότητα ενός αυτοκινήτου; Η Ford, ομολογουμένως, βρήκε τον κατάλληλο τρόπο.

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί πίσω από ένα πιο αργό όχημα -ένα τροχόσπιτο για παράδειγμα- σε δρόμο με συνεχείς στροφές, όπου δεν μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε προσπέραση; Αυτό ακριβώς δείχνει και το εν λόγω video, με το βιαστικό οδηγό ενός Audi να κάνει τελικά την προσπέραση, χάρη στο νεύμα του ευγενικού οδηγού ενός Ford Ranger που τον αφήνει να περάσει. Η διαφορά, βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, έχει να κάνει με το τι προσπερνά…

Ένα κομβόι 15 τροχόσπιτων σε σειρά, που πλησιάζει σε μήκος τα 100 μέτρα και σε βάρος τους 20 τόνους! Εντάξει, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό σενάριο να το συναντήσει κανείς στην πραγματική ζωή, δεν παύει όμως να είναι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα ενδεικτικό των δυνατοτήτων του νέου Ranger. Tο video αυτό, προφανώς, γυρίστηκε σε κλειστή πίστα, με τα τροχόσπιτα να έχουν δεχτεί ειδικές ενισχύσεις και προσθήκες κοτσαδόρων πίσω, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το τραινάκι.

Συνολικά, απαιτήθηκε ένας μήνας προετοιμασίας για το τελικό αποτέλεσμα. Ο οδηγός του Ranger, Paul Swift, δήλωσε σχετικά πως «ήταν η πιο αργή κίνηση δεξιοτεχνίας που έχω επιχειρήσει ποτέ, αλλά και μια από τις δυσκολότερες. Η προσπάθεια να κρατήσεις όλα τα τροχόσπιτα στην ίδια ευθεία και σε περιορισμένα όρια τη στιγμή της προσπέρασης, ήταν μία δύσκολη πρόκληση. Αλλά και από αυτές που δείχνουν πραγματικά τις ικανότητες του αυτοκινήτου»

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!