NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επετειακό Audi TT για τα 20 χρόνια του μοντέλου

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο δεκαετιών από την πρώτη του εμφάνιση, το σπορ μοντέλο της Audi αποκτά μια επετειακή έκδοση.

Η αλήθεια είναι ότι η έλευσή του, το 1999, ταρακούνησε αρκετά τον κόσμο του αυτοκινήτου. Τόσο το σχήμα, όσο και ο χαρακτήρας του ΤΤ εκτιμήθηκαν δεόντως από τον τύπο αλλά και το αγοραστικό κοινό. Δεν έλειψαν μάλιστα και εκείνα τα πρώτα προβλήματα, που οδήγησαν σύντομα την Audi να τοποθετήσει στο στάνταρ εξοπλισμό το ESP, προστατεύοντας έτσι όσους είχαν τη διάθεση αλλά όχι τα «χέρια» για να κινηθούν γρήγορα με το νέο της μοντέλο.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, στην τρίτη του πλέον γενιά, το ΤΤ είναι σαφώς πιο ώριμο, πιο ολοκληρωμένο, ενώ παραμένει ψηλά στην εκτίμηση των απανταχού φίλων της γρήγορης οδήγησης. Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, η Audi φρόντισε να δημιουργήσει μία ειδική, 20th Anniversary Edition. Αυτή θα προσφέρεται τόσο στην coupe, όσο και στη roadster διαμόρφωση του μοντέλου, ενώ θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Το χρώμα που επέλεξαν οι Γερμανοί για το αμάξωμα είναι το Aviator Grey, ενώ για το εσωτερικό κινήθηκαν στην κλασική επιλογή των Moccasin Brown δερμάτων Nappa, με χοντρές, κίτρινες ραφές. Ειδικά αυτό το τελευταίο δίνει και μια πινελιά από το παρελθόν του αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα, προσφέρεται ένα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, με τροχούς 19 ιντσών και αρκετά λογότυπα να τονίζουν την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης έκδοσης. Όσο για τον κινητήρα, η 20th Anniversary Edition έρχεται αποκλειστικά με το δίλιτρο σύνολο των 231 ίππων, συνδυασμένο με διπλόδισκο κιβώτιο 7 σχέσεων και τετρακίνηση.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!